Kars'ta Muharrem ayının 10. günü dolayısıyla düzenlenen matem yürüyüşünde yüzlerce vatandaş, Kerbela'da şehit edilen Hz. Hüseyin ve beraberindeki isimleri dualarla andı. Kent merkezinde gerçekleştirilen yürüyüşün ardından düzenlenen anma programı, şehitlikte yapılan dualar ve mezarlık ziyaretiyle sona erdi.

Hazreti Ali Çarşı Camisi önünde toplanan vatandaşlar, ellerinde Türk bayrakları ile Atatürk ve Hazreti Ali'nin posterlerini taşıyarak Faikbey Caddesi boyunca yürüdü. Programa çok sayıda vatandaş katılırken, yürüyüş boyunca birlik ve beraberlik mesajları verildi.

Karsta Kerbela Matem Toreni Yu 19987396 3387 1 M

YÜZLERCE KİŞİ KORTEJDE YER ALDI

Muharrem ayının 10. günü dolayısıyla gerçekleştirilen yürüyüşte vatandaşlar Kerbela hadisesini anmak amacıyla bir araya geldi. Kortej boyunca okunan ağıtlar ve yapılan dualar, anma programına duygusal anlar yaşattı.

Konveyör Sistemlerinde Verim İçin Nasıl Bakım Yapılmalıdır?
Konveyör Sistemlerinde Verim İçin Nasıl Bakım Yapılmalıdır?
İçeriği Görüntüle

Siyah kıyafetler giyen kadınlar da kortejde yer alırken, yürüyüş güzergâhı boyunca çok sayıda kişi etkinliğe katılarak matem programına destek verdi.

DUALAR VE KUR'AN-I KERİM OKUNDU

Yürüyüş, Cumhuriyet Caddesi'nde bulunan Işıklı Ehlibeyt Camisi önünde verilen duanın ardından şehitlikte devam etti. Burada düzenlenen programda Kur'an-ı Kerim okunurken, Kerbela hadisesinin anlamı ve önemi üzerine konuşmalar gerçekleştirildi.

Katılımcılar, Hz. Hüseyin ve Kerbela şehitleri için hep birlikte dua etti.

ANMA PROGRAMI MEZARLIK ZİYARETİYLE TAMAMLANDI

Şehitlikte gerçekleştirilen programın ardından vatandaşlar mezarlığı ziyaret ederek dua etti. Böylece Muharrem ayının 10. günü dolayısıyla düzenlenen anma etkinliği huzur içerisinde tamamlandı.

Kars'ta her yıl Muharrem ayı kapsamında gerçekleştirilen matem programları, vatandaşların yoğun katılımıyla birlik, beraberlik ve manevi dayanışma atmosferinde sürdürülüyor.

Karsta Kerbela Matem Toreni Yu 19987396 8843 1 M