Süper Toto Süper Lig'in 14.haftasında Anadolu derbisi oynanacak. İki takım içinde büyük önem arz eden mücadele Kayseri'de oynanacak. Ligin flaş takımlarından Kayserispor aynı şekilde lige güzel bir başlangıç yapan Konyaspor'u sahasında ağırlayacak.


Sezon öncesinde transfer yasağı sebebiyle transfer yapamayan Kayserispor Çağdaş Atan yönetiminde güzel bir çıkış yakaladı. 
Süper Lig'de çıktığı 13 maçta 7 galibiyet 2 beraberlik 4 mağlubiyet olan Kayserispor 23 puanla 5 sırada bulunuyor.  


Rakip Konyaspor ise ligde çıktığı 13 maçta 5 galibiyet 6 beraberlik 2 mağlubiyeti alarak Kayserispor'un 2 puan altında 21 puanla 8.sırada bulunuyor. Kayserispor son olarak deplasmanda Gaziantep ile karşılaşmış mücadeleden 2-1 galip ayrılmıştı. Konyaspor ise Zorlu Trabzonspor deplasmanından 1 puan çıkarmayı başarmıştı. 

Kayserispor'da önemli mücadele öncesi 2 eksik bulunuyor. Sakatlıkları devam eden Nurettin Korkmaz ve Arif Kocaman Konyaspor'a karşı forma giyemeyecek. Ayrıca zorlu mücadele öncesi Sarı Kırmızılıların İranlı stoperi Hosseini sarı kart sınırında bulunuyor. Başarılı savunma oyuncusu Konyaspor karşısında kart görmesi durumunda Dünya Kupası sonrasında oynanacak olan Alanyaspor mücadelesinde forma giyemeyecek.

Konyaspor'da ise zorlu mücadele öncesinde 4 önemli eksik bulunuyor. Sakatlıkları devam eden Muhammet Demir ve Endri Cekici'nin Kayserispor karşısında forma giymesi beklenmiyor. Öte yandan deplasmanda oynanan Trabzonspor maçında kart gören Adil Demirbağ ve Uche Ikpeazu cezaları sebebiyle bu önemli mücadelede forma giyemeyecek. Ayrıca Konyaspor'da Ahmet Oğuz sarı kart sınırında bulunuyor.


KAYSERİSPOR KONYASPOR MUHTEMEL 11'LER 


Kayserispor: Bilal, Onur, Kolovetsios, Hosseini, Carole, Canpanharo, Gökhan, Kemen,  Mensah, Cardoso ve Gavranovic


Konyaspor: Sehic, Ahmet, Kahraman, Calvo, Guilherme, Amir, Bruno Paz, Michalak, Soner Dikmen, Zymer Bytyqi ve Mame Diouf