CHP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz saatlerde Twitter hesabından genç kuşağa yönelik bir paylaşımda bulundu. Dark Web kurucularına seslenen Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları binlerce yorum aldı. Sosyal medyada ve kamuoyunda başlayan yeni gündem tartışmalarından biri olan Dark Web nedir?

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, "Seçime günler kaldı ben son uyarımı yapayım. Anlaşmaya çalıştığımız dark web dünyası, sizi yabancı istihbaratın eline düşürür..." açıklamalarıyla sosyal medyada gündem oldu.

Dark Web, internetin erişilemeyen ve gizli kalmış bölümlerinden oluşan bir ağdır. İllegal işler ve faaliyetler bu ağda yapılır. Normal internet tarayıcıları ile girilemeyen karanlık sitelere dark web ağı ile giriş yağılır. IP adresi ve kimlik değiştirilip gizlenir.

Dark Web siyasi dünyada da kullanılabilir. Hatta ülkeler arasındaki casusluk faaliyetleri, terör örgütlerinin iletişim kanalları ve hatta bazı siyasi partilerin örgütlenmesi gibi faaliyetler Dark web ağından yürütülebilir.

Editör: Didem Bektaş