Saç problemlerinden biri de kepektir. Peki, kepek nasıl gider? Elma sirkesi kepeğe iyi gelir mi? Doğal sirke saçta nasıl kullanılır ve ne işe yarar?

Kepeğin yetişkinlerin yaklaşık %50'sini etkilediğini biliyor muydunuz? Ayrıca, bu yaygın saç durumu erkeklerde kadınlardan daha yaygındır. Kafa derisindeki can sıkıcı kaşıntı ve tahrişten pek çok faktör sorumlu olabilir, ancak basit bir numara tüm sorunlarınızın çözümü olabilir – kepek için elma sirkesi kullanmak. Daha fazlası için okumaya devam edin.

Kepek İçin Neden Elma Sirkesi?

Elma sirkesi saça faydaları ile ünlüdür. Temizlikte, cilt arındırmada, kepek gidermede, zayıflatmada üzerine yoktur. Kepeği doğal yollarla önlemek ve gidermek mümkündür. Peki, elma sirkesi kepeğe iyi gelir mi ve neden en etkili doğal kepek gidericidir?

Elma sirkesi doğası gereği mantar karşıtıdır. Mantarın neden olduğu kepeği tedavi edebilir. Kepeği durdurmak ve önlemek için dezenfektan özelliği ile kafa derisini temizler. Asidik doğası nedeniyle kepek yapabilecek bakterileri giderir ve büyümesini engeller. Elma sirkesi saç derisini besler ve saç derisi ve saç sağlığını artırır. Mineral ve asit zenginidir. Saç derisine ve saça elma sirkesi kullanmanın olumlu bir çok yönlü etkisi vardır.

Elma Sirkesi Saça Faydaları – Kepek Giderici

Elma sirkesi antifungal, antibakteriyel ve antiinflamatuar özelliklere sahiptir. Bu nedenle, kafa derisinde kullanılması, öncelikle kuru cildin neden olduğu kaşıntıyı azaltabilir.

Yeterince şampuanlamamak sadece hijyenik değildir, aynı zamanda kepeğe de yol açabilir. Saç derisini temizlemek ve yağ ve ürün birikimini temizlemek için saç bakım rutininize elma sirkesi eklerken daha düzenli olarak hafif bir temizleyici ile şampuanlamaya başlayın.

Elma sirkesi doğası gereği oldukça asitlidir ve düzenli olarak kullanıldığında, saç derinizin pH'ını düşürebilir, sağlığını geliştirebilir ve saçı daha güçlü, pürüzsüz ve parlak hale getirebilir.

Elma sirkesi, kepeğe neden olabilecek bakteri ve mantarlarla savaşan antibakteriyel ve antifungal özelliklere sahiptir. Elma sirkesi kullanımı ayrıca diğer kafa derisi enfeksiyonlarını önleyebilir, kaşıntı ve kuruluğu yatıştırır.

Elma sirkesi, meyveden yapılan doğal bir madde olduğu için, anti-inflamatuar özelliklere sahip flavonoidlerle doludur. Bu nedenle, elma sirkesi kaşıntılı ve iltihaplı bir saç derisine rahatlama sağlayabilir.

Kepek gibi karşı koşullara karşı bağışıklığı artırmada bütünleyici bir rol oynayan B vitaminleri açısından zengindir. Ayrıca kafa derisini temizleyen, bakterilerle savaşan, kepeği önleyen ve saç büyümesini hızlandıran C vitamini içerir.

Elma sirkesi kullanarak kepek nasıl gider? Elma sirkesi, antioksidan görevi gören polifenoller içerir. Bu bitki bileşikleri, serbest radikallerle savaşmaya ve hücre hasarını önlemeye, iltihabı hafifletmeye ve genel sağlığı geliştirmeye yardımcı olur.

Kepeğinizin nedeni ne olursa olsun, elma sirkesi bununla zahmetsizce mücadele etmenize yardımcı olabilir.

Elma Sirkesinin Kepek için Kullanımı

İşte sıradaki can alıcı soru: Elma sirkesi kepek için nasıl kullanılır maske mi yapılır, direkt saça mı sürülür?

Elma Sirkesi ile Saç Durulama

Elma sirkesini ılık suda 1:1 oranında seyreltin. Kepeği kontrol etmek ve önlemek için şampuanlamadan sonra durulama olarak kullanın. Düz su ile durulamadan önce yaklaşık 15 dakika bekletin. Bu adımları haftada bir veya iki kez uygulayabilirsiniz.

Elma Sirkesi Spreyi

İki yemek kaşığı elma sirkesini bir bardak su ile karıştırın. Bu solüsyonu ile bir sprey şişesini doldurun. Saçları şampuanladıktan ve yumuşattıktan sonra saç derisine ve saça püskürtün. Havayla kurumaya bırakın. Saç derisini temizlemek ve berraklaştırmak için bunu iki haftada bir yapın.

Elma Sirkesi ve Çay Ağacı Yağı Masajı

Elma sirkesi ve sudan oluşan bir çözeltiye birkaç damla çay ağacı yağı ekleyin. İyice karıştırın ve saç derisine hafifçe masaj yapın. Yaklaşık 15 dakika sonra hafif bir şampuanla durulayın. Bu ilacı haftada bir kez kullanın.

Elma Sirkesi ve Aloe Veralı Saç Maskesi

Bir bardak suya karıştırılmış bir çorba kaşığı elma sirkesi alın. 5-6 yemek kaşığı aloe vera jeli ekleyin. İyice karıştırın ve saç derisine ve saça uygulayın. Yaklaşık 10 dakika sonra saçı suyla durulayın. Kepek için bu kendin yap çözümünü haftada iki defaya kadar kullanın.

Papatya Çayı ve Sirke ile Durulama

Bir çorba kaşığı sirkeyi bir bardak ılık papatya çayı ile karıştırın. Saçınızı şampuanladıktan ve yumuşattıktan sonra son durulama olarak kullanın. Bu çareyi iki haftada bir kullanabilirsiniz.

Aspirin ve Elma Sirkesi ile Durulama

Üç aspirin tabletini ezin ve bir fincan sirke ile karıştırın. Şampuandan sonra saçınızı bu solüsyonla durulayın. Sade su ile durulamadan önce yaklaşık beş dakika bekletin. Saç kremi ile takip edin. Bu yöntemi iki haftada bir uygulayın.

Limon ve Elma Sirkesi ile Durulama

Çeyrek bardak elma sirkesini bir bardak su ile karıştırın. İçine yarım limonun suyunu ekleyin ve iyice karıştırın. Saçı bu solüsyonla durulayın veya bir sprey şişesi kullanarak püskürtün. Saçınızı sarmak için bir havlu kullanın ve yaklaşık 30 dakika bekletin. Saçları her zamanki gibi şampuanlayın ve bakım yapın. Kepeği azaltmak ve tahrişi yatıştırmak için bu ilacı haftada iki kez kullanın.

Karbonat ve Elma Sirkesi ile Durulama

Her iki malzemeyi eşit parçalar halinde alın ve bir macun oluşturmak için iyice karıştırın. Ölü deriyi ve birikintileri gidermek için yaklaşık beş dakika boyunca hafifçe masaj yaparak kafa derisinde bir ovma olarak kullanın. Düz su ile iyice durulayın. Bu ilacı haftada bir veya iki defadan fazla kullanmayın.

Editör: Didem Bektaş