Günümüzde pek çok şehirde insanlar, su ihtiyacını şebeke sularından karşılamaktadır. Şebeke sularının içme suyu olarak kullanılması son derece yaygındır. Ancak şebeke suyunda insan sağlığını tehdit eden bazı maddeler bulunur. Bu maddelerin başında ise kireç gelmektedir. Durum böyleyken şebeke suyunu içme suyu olarak kullananların merak ettikleri noktalardan biri kireçli su içmenin zararları olmaktadır.

Şebeke suyunun içerisinde bulunan çözünmüş maddeler, bu suları içmenin zararları ile doğrudan bağlantılıdır. Bu maddelerin su içerisindeki oranları ise verdiği zarar seviyesini arttırmaktadır. Bu bağlamda kireçli su içmenin zararları da suda bulunan kireç oranına bağlıdır. Kireç oranı ne kadar artarsa o kadar bu suları içmenin insan sağlığına etkisi büyük olacaktır.

Kireçli Su İçmenin Zararları

Kireçli su içmek, vücuda alınan kireç oranına bağlı bir şekilde zararlıdır. İçtiğiniz sudaki kimyasal maddelerin fazla olması halinde vücudunuzda bazı reaksiyonlar baş gösterebilir. Kireçli su içmenin insan vücuduna olan zararlı şu şekilde sıralanabilir:

·        Damar tıkanıkları ve damar sertliği

·        Eklem bölgelerinde hareket kısıtlılığı

·        İshal

·        İshale bağlı olarak gelişen halsizlik ve yorgunluk

·        Dehidratasyon

·        Kandaki kalsiyum seviyesinin yükselmesi (hiperkalsemi)

·        Safra taşı

·        Böbrek taşı

·        Enfeksiyon

·        Saç kırıkları ve dökülmesi

Kireçli suların uzun süre tüketilmesi yukarıda sıralanan zararları beraberinde getirmektedir. Kireçli suların zararlarından korunmak için mutlaka su arıtma cihazlarından faydalanılması gerekir.

Kireçli Su Saç Döker Mi?

Banyolarda kullanılan kireçli suların saç ve cilt sağlığına olumsuz etkileri mevcuttur. “Kireçli su saç döker mi?” sorusu şebeke suyu kullanıcıları tarafından merak edilen bir husustur. Saç ve cilt temizliğinde kullanılan kireçli su, saçların kırılmasına ve dökülmesine neden olur. Bununla beraber kireç cildinizin kurumasına, pul pul dökülmesine ve tahriş olmasına sebebiyet verir.

Uzun vadede bu zararlar, saçlarınızın cansız ve sağlıksız gözükmesine neden olurken cildinizde de egzama sonuna yol açabilir. Kırılan saçlarınız sağlıklı bir şekilde uzamazken parlaklığını kaybeder. Cildiniz kurur ve enfeksiyonlara karşı dirençsiz bir hale gelir.

Kireçli Su Arıtma Yöntemleri

Kireçli su tüketiminin birçok zararı vardır. Bu zararlar, yoğun kullanımda daha büyük sorunlara yol açabilir. Bu gibi olumsuz durumların önüne geçebilmek adına kireçli su tüketimini en aza, mümkünse sıfıra indirmek gerekir. Şebeke suları için arıtıcı yöntemlerin kullanılması ise bu noktada insan sağlığı açısından büyük önem arz etmektedir.

Kireçli su arıtma yöntemleri, insan sağlığını korumak ve artırmak amacıyla tercih edilmektedir. Bu yöntemlerin başında su arıtma cihazlarından faydalanmak gelmektedir. Sizler de evlerinizde bu cihazlardan kullanarak kireçli su içmenin zararlarından korunmuş olursunuz. Arıtma cihazlarının insan sağlığına olumlu etkilerinin yanı sıra bütçeye de faydaları vardır.

Su arıtma cihazları sayesinde içme suyu için ekstra bir bütçe ayırmanız gerekmez. Arıtılmış ve temizlenmiş şebeke suyunu içerek bütçenizde oluşabilecek ekstra harcamaların önüne de geçmiş olursunuz. Sizler de kendi istek ve ihtiyaçlarınıza yönelik uygun su arıtma cihazlarını incelemek ve satın almak için SuAritmaCihazi.com sayfasını ziyaret edebilirsiniz.