Kızılay Başkanı Kınık, Kızılay'ın Ahbap'a çadır satmasıyla ilgili bir bilgisinin olmadığını söyledi ve neden istifa etmediğini açıkladı.

Tüm Türkiye'yi derin yasa boğan 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında Kızılay'ın Ahbap'a parayla çadır satışı yapması gündem olmuştu. Ahbap Derneği ve Kızılay arasında yaşanan çadır krizi sonrasında, Kızılay Başkanı Kerem Kınık TBMM'de açıklama yaptı.

Kınık, çadır satışının yapıldığına dair bir haberinin olmadığını öne sürdü. "Bana sorsalar Ahbap'a çadır göndermeyin derdim" ifadelerini kullandı.

TBBM'de sunum ve açıklamalar yapan Kızılay Başkanı Kerem Kınık, deprem bölgelerine Kızılay'ın çadır satmasına dair neler söyledi? Kınık, çadır satışının 10 Şubat'ta yapıldığını, bu satıştan Ahbap Başkanı'nın ve kendisinin haberinin olmadığını dile getirdi. Vatandaşın bağışıyla satılan bir çadır olmadığını söyleyen Kerem Kınık, 5 maaş aldığıyla ilgili haberi yalanladı. Deprem sonrası Kızılay'ın görevini kötüye kullandığına dair çıkan haberler ve istifa sorusu üzerine ise Kınık'tan şu açıklama geldi:

"Kızılay Başkanı istifa ettiğinde tüzük gereği genel kurula gidilmesi gerekir. Kızılay'ın idari işleri durur ve kaotik bir durum oluşur."

Editör: Didem Bektaş