Kocaeli’de 6 Kişinin Öldüğü Tesis Yangınının Görüntüleri Ortaya Çıktı
Facianın İlk Anları Kamerada
Kocaeli’nin Dilovası ilçesinde 6 kişinin hayatını kaybettiği parfüm dolum tesisindeki yangının çıkış anına ait güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde, saniyeler içinde yükselen dumanlar ve ardından yaşanan patlama anı net bir şekilde görülüyor.

2 Katlı Tesis Alev Topuna Döndü
Olay, sabah saat 09.00 sıralarında Mimar Sinan Mahallesi’nde meydana geldi. Henüz belirlenemeyen bir nedenle başlayan yangın, içeride bulunan kimyasal maddeler nedeniyle kısa sürede büyüyerek tüm binayı sardı. Alevler, tesisin hemen yanında bulunan bir binanın çatısına da sıçradı.
İhbar üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye, sağlık ve polis ekibi sevk edildi. Ekiplerin yoğun çabasıyla yangın kısa sürede kontrol altına alındı ancak içeride bulunan 6 kişi hayatını kaybetti, 1’i ağır olmak üzere 7 kişi yaralandı.
İtfaiye 2 Dakikada Olay Yerindeydi
Güvenlik kamerası kayıtlarında, yangının başlamasından sadece 2 dakika sonra itfaiye ekiplerinin bölgeye ulaştığı görülüyor. Buna rağmen içerideki yoğun alev ve duman nedeniyle ekipler uzun süre binaya girmekte zorlandı.
Görüntülerde, patlama sesleriyle birlikte çevrede büyük bir panik yaşandığı, bazı vatandaşların hızla araçlarına koştuğu, bazılarının ise olay yerini endişeyle izlediği anlar da yer alıyor.

Kimyasal Maddeler Yangını Büyüttü
Yangının kısa sürede büyümesinde, tesis içinde kullanılan parfüm dolum malzemeleri, alkol ve kimyasal içeriklerin etkili olduğu belirlendi. Alevler birkaç dakika içinde tüm binayı sararken, dışarıda yoğun siyah duman bulutları oluştu.
İnceleme Başlatıldı
Hayatını kaybedenlerin cenazeleri otopsi için hastane morguna kaldırıldı. Olayla ilgili olarak Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından geniş çaplı inceleme başlatıldı. Ekipler, yangının çıkış nedenini belirlemek için hem tesis içinde hem de çevresinde detaylı çalışma yürütüyor.
Sonuç
Dilovası’ndaki parfüm dolum tesisinde meydana gelen yangın, 6 kişinin hayatını kaybetmesiyle sonuçlandı. Olayın güvenlik kamerasına yansıyan ilk anları, felaketin nasıl saniyeler içinde büyüdüğünü gözler önüne serdi. Yetkililer, benzer kazaların yaşanmaması için iş güvenliği ve kimyasal depolama denetimlerinin artırılacağını belirtti.





