Kojenerasyon sistemi, elektrik ile ısı enerjilerinin eş zamanlı şekilde üretildiği bir sistemdir. Elektrik tüketilirken ortaya çıkan enerjinin sisteme tekrardan kazandırılması ile ısı enerjisi üretilmesini sağlar. Böylece enerji tasarrufu elde etme imkanı oluşturur. Özellikle sanayide ve büyük işletmelerde yoğun rağbet gören kojenerasyon sistemi, hastanelerde de sıklıkla tercih edilir. Kentsel yaşam alanlarına dahil olan sanayi bölgelerinde yoğun şekilde kullanılır.

Endüstriyel tesislerde maliyet açısından elde edilecek her avantaj iş sürekliliği için son derece önemlidir. Bu bakımdan kojenerasyon sistemi firmalara maliyet avantajı sunar. Kojenerasyon ile ısıtma ve soğutma ihtiyaçlarını aynı anda karşılamak mümkündür. Her iki ihtiyaç aynı anda karşılandığı için de enerji verimliliği elde edilir.

Teksan Kojenerasyon Sistemi ile Yüksek Verimlilik

Teksan, Ar-Ge çalışmaları ile de teknolojiyi son derece etkin biçimde kullanır. Sektördeki ihtiyaçları doğru şekilde belirleyip uygun çözümler ortaya çıkarır. Aynı zamanda çevre dostu hizmetleri ile de adından söz ettirir. Bu sayede de her zaman sunduğu çözümler ve hizmetleri ile memnuniyet kazanmayı başarır.

Teksan’ın doğalgaz ve biyogaz tabanlı kojenerasyon ve trijenerasyon sistemleri ile yüksek oranda enerji verimliliği elde edilir. Kojenerasyon sistemi, personel müdahalesine gerek kalmadan sürekli şekilde çalışabilir. Bu açıdan başarılı bir yatırım yapılmış olur. Kojenerasyon sistemi hakkında daha kapsamlı biçimde bilgi almak için https://www.teksan.com/tr/kojenerasyon/ sayfasını inceleyebilirsiniz.