Süper ligin güçlü ekiplerinden İttifak Holding Konyaspor, devre arası transfer çalışmalarına şimdiden start verdi.

2022-2023 sezonunun transfer şampiyonlarından Konyaspor, Konrad Michalak, Francisco Calvo. Domagoj Pavicic, Muhammet Demir Ahmet Oğuz, Mame Diouf, Cebrayil karayel, Uche Ikpeazu, Kahraman Demirtaş, Erhan Erentürk, Yasir Subaşı ve Bruno Paz gibi isimleri kadrosuna katmıştı.

Konyaspor kadroda düşünmediği, sözleşmeleri biten veya bonservis ile takımdan ayrılan Nejc Skubic, Ahmed Hassan, Jose Mpoku, Sokol Cikalleshi, Erten ersu, Marin Anicic, Eray Birnican, Şener Kaya, Musa Çağıran, Amar Rahmanovic ve Abdülkerim Bardakçı gibi isimlerle yol ayrımına gelmişti. 

Yeni sezona da etkili bir başlangıç yapan Anadolu temsilcisi, 7 haftalık periyotta 14 puan toplayarak kendisine 5.sırada yer buldu. Bu 7 haftalık sürecin ilk 6 haftasında hiç gol görmeyen Anadolu kartalı, bu alandada tarihi bir dönem geçirdi.

Öte yandan ligin ikinci yarısı için transfer çalışmalarını sürdüren Konyaspor, kadroda düşünmediği oyuncularla yollarını ayırmayı planlıyor.

Konyaspor'da kadroda düşünülmeyen ilk isim Brezilyalı oyuncu Amilton, uzun süredir sakatlığı devam eden oyuncu ile alakalı açıklamada bulunmayan Anadolu temsilcisi, oyuncunun performansı ve sakatlığından dolayı oyuncuyla yollarını ayırmayı planladığı iddia edildi.

Oyuncuyla fesih şartlarını görüşen Yeşil beyazlı kurmaylar, anlaşma sağlanması durumunda resmi olarak ayrılığı açıklayacağı gelen diğer iddialar arasında.

HaberTS - Mahmut Bulut