Süper liin güçlü ekiplerinden Konyaspor, 50 günlük uzun bir sürenin ardından stadına kavuşuyor.

İlk olarak UEFA Konferans liginde Vaduz maçı sonrası stadından uzaklaşan Anadolu temsilcisi, 50 günlük uzun sürenin ardından Konya'da ilk maçına çıkmaya hazırlanıyor.

NE OLMUŞTU?

Konya 2021 İslami Dayanışma Oyunları açılış programının Konya şehir stadyumunda yapılması sonrası stad zemininde ağır hasar oluşmuş konyaspor uzun süre sahasından uzak kalmıştı. Özellikle Vaduz ile oynanan UEFA Konferans liginin bozuk zeminde oynanması Konyaspor'un Avrupa defterini kapatmasında önemli rol oynamıştı.

BÜYÜK TEPKİ ÇEKMİŞTİ!

Süper ligin ve Avrupa maçları öncesi stadyumda açılış yapılması özellikle Konyaspor taraftarları olmak üzere tüm futbolseverler tarafından tepkiyle karşılanmıştı. Futbolseverler Konyaspor'un Vaduz'a elenmesinin en büyük sebebi olarak zeminin bosulmasını göstermişti. 

O dönemden bu yana ev sahibi olarak rakiplerini Eskirşehir'de karşılayan Konyaspor, ligde oynanacak olan Ümraniye maçıyla beraber Konya'da taraftarının önüne çıkıyor.

Konyaspor'un stadındaki çalışmaları yakından takip eden Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay stadyumla alakalı açıklamalarda bulundu.

Statta hibrit çim çalışmalarında son aşamaya gelindiğini vurgulayan Altay, şunları kaydetti:

"Çim serimi tamamlandı. Dünyanın en üst teknolojisi olan hibritleme işlemine şu an devam ediliyor. İnşallah bir hafta içinde bütün işlemleri tamamlamayı planlıyoruz. Konyaspor'umuz, kendisine layık bir zeminde maçlarını oynamaya devam edecek. Konyaspor'umuza çok iyi gittiği bu sezonda başarılar diliyoruz. Konyaspor'umuzun en iyi şartlarda mücadele etmesi bizim en önemli önceliğimiz. Stadımızın yeni çimleri hem seyircimize, hem kulübümüze hem de şehrimize hayırlı olsun."