Süper Lig'in güçlü ekiplerinden Konyaspor geçtiğimiz sezon flaş bir performans sergileyerek uzun süre şampiyonluk yarışının içerisinde yer almıştı. Tabi bu başarının en temelinde hem teknik direktör İlhan Palut'un hem de bazı oyuncuların payı büyük.

Bu oyuncuların başında Boşnak yıldız Amir Hadziahmetovic geliyor. Başarılı ön libero oyunu okuması, etkili top dağımı ve top kesmesiyle birçok takımın radarına girmeyi başardı. Boşnak oyuncu geçtiğimiz sezon 36 maçta 2 gol 5 asistlik performans sergiledi.

TEKLİFLER ÜST ÜSTE GELDİ

Geçtiğimiz sezon dikkatleri üstüne çekmeyi başaran Konyaspor'un yıldızı Amir Hadziahmetovic, transfer döneminde birçok takımı peşine takmıştı, Oyuncuyla uzun süre ilgilenen geçen sezonun şampiyonu Trabzonspor, yüksek bonservis bedeli sebebiyle oyuncunun transferinden vazgeçmişti. 

Sadece ülkemizden değil Avrupa'dan birçok takımında radarına giren oyuncu için birçok takım teklifte bulunsa da herhangi bir anlaşma sağlanamamıştı. Teklifte bulunan takımların en önemlisi İtalyan devi Inter'di. İddialara göre İtalyan ekibi oyuncuyla anlaşsa da, Yeşil Beyazlı ekiple bonservis bedeli konusunda anlaşma sağlayamadı. 

623bfe5b66a97c970e68e785

YILDIZ OYUNCU DEVRE ARASI YUVADAN UÇABİLİR

Oyuncu için Konyaspor'a hala daha tekliflerin geldiği iddia edildi. Bu sezonda Anadolu ekibinin topladığı puanlarda oyun olarak payı olan Boşnak oyuncu için İtalyan kulübü Udinese'nin Konyaspor'a teklifte bulunduğu öğrenildi. İki kulüp arasında pazarlıkların devam ettiği, Konyaspor'un son dönemde yaşadığı ekonomik sıkıntılar sebebiyle transfere onay vereceği iddia edildi. Yıldız oyuncunun satışı için son olarak konuşulan tutar 6.5 milyon Euro civarı olduğu öğrenildi. 

Oyuncunun transferi konusunda Konyaspor cephesinden yakın zamanda resmi açıklamanın gelmesi bekleniyor.

HaberTS - Mahmut Bulut