Koray Aydın'dan Engellilerin Derdine Ortak Oldu

Abone Ol
 İşitme engelli vatandaşlarla bir araya gelen Aydın, işaret dili tercümanı aracılığıyla işitme engellilerin sorunlarını dinledi ve sorularını cevaplandırdı.
Televizyonlarda ve çeşitli organizasyonlarda gördükleri işaret dilinin önemine bir kez daha yakından şahit olduklarını anlatan MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın, MHP'nin seçim beyannamesinde engelli vatandaşlarımıza yönelik vaatleri hakkında bilgi verdi.
İktidara geldiklerinde engellilerin önündeki engelleri kaldırmak suretiyle toplumla bütünleşmesi sağlanacağını, engelli bakım hizmetlerinin sosyal bir hak olarak kabul edileceğini ifade eden Koray Aydın, engellilere işe yerleştirmede öncelik verileceğini, kamudaki 24 bin engelli kotasının tamamına atama yapılacağını bildirdi.

ENGELLİLERE EN BÜYÜK HİZMET, ENGELLERİ KALDIRILMAKTIR
Engelli vatandaşlarımızın, "yardım değil, engellerin kaldırılmasını istiyoruz" talebinden çok etkilendiğini anlatan Koray Aydın, engellilere en büyük hizmetin engellerin kaldırılması olduğunu söyledi.
MHP iktidarında engellilerin tıbbî ve mesleki rehabilitasyon imkânlarının artırılacağını, araç-gereç desteği sağlanacağını, cadde, sokak, konut ve işyerlerinin engellilerin erişebilirliğini sağlayacak şekilde düzenleneceğini belirten MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın, engellilerin eğitimlerine devam edebilmeleri için fizikî ve sosyal çevrenin oluşturduğu engellerin de ortadan kaldırılacağını söyledi.
MHP'nin seçim beyannamesinde engelli ve engelli yakını aylığını 400 liraya, ağır engelli aylığını 600 liraya çıkarmayı vaat ettiklerini kaydeden Koray Aydın, engellilere muhtaç aylığı bağlanmasında ailenin toplam gelirinin değil kendi gelirlerinin  esas alınacağını, doğuştan ya da işe girmeden önce engelli olanların da malul şartlarından yararlandırılacağını belirtti.

ENGELLİLERDEN KORAY AYDIN'A BOZKURT SÜRPRİZİ

Engelliler Derneği'nde uzun süre sohbet eden MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın, odaları tek tek gezdi, işaret dili ile ilgili ayrıntılı bilgi aldı.
İşitme engelliler, Koray Aydın ve MHP heyetine bir de sürprizler yaptılar. Derneğin ziyaret salonunu Koray Aydın'ın gelişi dolayısıyla bozkurt resimleriyle donatan işitme engelliler, kendisine bir de bozkurt resmi hediye ettiler. 
MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın ziyaret sonunda dernek başkanı ve yönetimi başta olmak üzere, özellikle işaret dili tercümanına ve kendilerini ağırlayan bütün engellilere ayrı ayrı teşekkür etti. 
{ "vars": { "account": "G-39SSKFJRW0" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } } { "vars": { "account": "G-JV1786CP4L" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }