Köri yaprakları sadece yemeğinize aroma ve lezzet katmak için değil, aynı zamanda kilo vermeyi hızlandırmak için de kullanılabilir! Bir klinik beslenme uzmanı köri yaprağı faydaları nelerdir tek tek açıkladı.

Bu yaprak aromasının yanı sıra vitamin ve mineral gibi besinlerle doludur. Çin Tıbbı Dergisi'nde yayınlanan bir araştırmaya göre, köri yaprakları vücuttaki iyi kolesterol (HDL) seviyelerini artırarak kalp sağlığını iyileştirmeye yardımcı olabilir. Sindirim ve göz sağlığına iyi gelirken, kansızlığa da çaredir.

Peki, köri yaprağı zayıflatır mı? Köri yapraklarının bir diğer kritik özelliği de kilo vermeye yardımcı olmasıdır!

Sindirim üzerindeki olumlu etkisi, kolesterolü düzenleme ve yağ yakma özelliği nedeniyle köri yapraklarının kilo vermeye yardımcı olduğu bilinmektedir.

Köri yaprağının faydaları

Köri yaprağı bir süper gıda olarak kabul edilir. Kilo verme sürecini destekler. Köri yaprakları aç karnına yenildiğinde vücuttaki fazla yağlardan kurtulmanıza ve metabolizmanızı hızlandırarak kilo vermenize yardımcı olabilir.

Düzenli olarak aç karnına köri yapraklarını çiğnemek veya yemek, sadece vücuttaki zararlı toksinleri temizleyip atmakla kalmaz, aynı zamanda kalorilerin yakılmasını ve kilo kaybına neden olan yağ birikiminin önlenmesini sağlar.

Köri yaprakları, obezite önleyici ve lipid düşürücü etkileri olan bir alkaloid olan Mahanimbin içerir. Kilo kaybına daha fazla yardımcı olan sindirim sistemini geliştirir.

Kilo kaybı için köri yaprakları nasıl kullanılır?

Kilo vermek için köri yapraklarını çok etkili bir şekilde kullanabilirsiniz.

1. Köri yapraklarını yemeklerinize eklemek.

2. Aç karnına köri yapraklarını yemek ve çiğnemek.

3. Köri yaprağı eklenmiş suyu şu şekilde hazırlayın:

Yaklaşık 10-20 köri yaprağı alın ve suda kaynatın.

Birkaç dakika sonra yaprakları çıkarmak için suyu süzün.

Tadını ve lezzetini arttırmak için biraz bal ve limon suyu ekleyin.

Bu karışımı sabahları aç karnına ilk iş olarak için.