Sınav sorularının çalınmasının ardından geçtiğimiz pazar günü yeniden yapılan KPSS'de soruların yine şaibeli olduğu öne sürüldü. Sosyal medyadan isyan eden adaylar, KPSS'nin iptal edilmesini talep etti

 31 Temmuz 2022 tarihinde düzenlenen KPSS Lisans ve Eğitim Bilimleri sınavı, bazı yayınevlerinin deneme sınavındaki sorularla aynı olduğu iddiasıyla iptal edildi. İptal edilen KPSS 2022 Lisans sınavı, 18 Eylül 2022 tarihinde bir kez daha gerçekleştirildi. Ancak sosyal medyada ortaya atılan iddiaya göre benzer bir skandal daha yaşandı. Yaklaşık 8 sorunun farklı farklı deneme sınavlarında olduğu iddiası, beraberinde KPSS iptal edilsin nidalarını yükseltti.

Bu yaşananlar sonrası adaylar, KPSS sınavının iptal edilip edilmediğini merak ediyor.

31 Temmuz tarihinde yapılan KPSS sınavı sorular çalındığı iddiasıyla ÖSYM tarafından iptal edilmişti. O dönemde adaylar yoğun şikayet ve çalışmalar sonucunda istediğini almış sınavın iptal olmasını sağlamıştı. 

ÖSYM Sessiz!

31 Temmuz tarihinde gerçekleştirilen sınav sonrası saatler içinde açıklama yapan ÖSYM, iddiaların asılsız olduğunu belirtmişti. O dönem her ne kadar ÖSYM iddiaları yalanlasa da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından verilen talimatla sınav iptal edilmiş 18 Eylül Pazar günü yeniden yapılmıştı.

Sosyal medyada adaylar tarafından yapılan çalışmaların ardından KPSS 2022'nin iptal edilmesiyle ilgili sesler yükselmeye devam ederken ÖSYM'den KPSS Lisans ve Eğitim Bilimleri sınavının iptal edilip edilmeyeceği ile ilgili herhangi bir açıklama gelmedi.