İçinde bulunduğumuz teknoloji ve bilim çağına herkes gibi dolandırıcılar da uyum sağlıyor. Gelişen teknoloji ile her şey gibi hırsızlık ve dolandırıcılık olayları da bilgisayar ortamına taşınıyor.

Her geçen gün biraz daha artan kredi kartı dolandırıcılığı vakalarından birinde mağdur sıfatı ile yer almak istemiyorsanız sizin için hazırladığımız bu haberi dikkatli bir şekilde okumanızı ve hayatınızda uygulamanızı tavsiye ediyoruz.

İnternette kredi kartınız ile alışveriş yaparken ödeme için sanal kredi kartı kullanmaya özen göstermelisiniz. Bu sanal kredi kartının limitini alışveriş esnasında ayarlayın ve işiniz bittiğinde sıfırlayın. Bazı firmalar mail order yöntemi ile işlem yapmak istiyor. Ancak siz bunu kesinlikle kabul etmeyin. İnternet veya pos makinesi dışında işlem yapmayacağınızı belirtin. Çünkü mail order’da kredi kartınızın tüm bilgilerini veriyorsunuz ve o kağıtlar herkesin elinde dolaşıyor. Bu riske girmeyin. Yurtdışında kredi kartı kullanmak istiyorsanız düşük limitli bir kartınızın olmasına özen gösterin.

Bazı internet siteleri 3d secure (cep telefonuna gelen sms doğrulama şifresi) kullanmazken bazı siteler kullanıyor. Sizi arayıp çeşitli bahanelerle bu şifreyi isteyebilirler. Sakın söylemeyin.

İnternet bankacılığına giriş yaparken gelen şifreyi de aynı şekilde hiç kimseyle paylaşmayın.

Günlük işlem limitleri belirleyin ve e-postya ile bilgilendirme isteyin. Bu hizmeti tüm bankalar ücretsiz olarak sağlamaktadır.

Kredi kartınızın arka kısmındaki 3 haneli CVV kodunu bir şekilde ortadan kaldırın ve okunamaz hale getirin. Bu 3 haneli kod olmadan mail order ve internet aracılığı ile işlem yapılamayacaktır.

ATM veya pos makinesinde şifre girişi yaparken elinizle mutlaka kapatın. Ayrıca ATM’den belli bir miktarın üzerinde çekim yaparken cep telefonunuza şifre gelmesini isteyin.

Tüm bu tedbirleri almanıza rağmen kredi kartınızdan veya hesabınızdan başkasının işlem yaptığını anlarsanız, çalıştığınız bankayı arayarak kredi kartınızı / internet bankacılığınızı hemen kapattırmalı ve harcama itiraz formunu hızlı bir şekilde bankaya ulaştırmalısınız.