Küçükçekmece Belediyesi ve Küçükçekmece Trabzonlular Derneği ile düzenlenen Trabzon Günleri kapsamında bir dizi etkinlikler düzenlendi. Trabzon’un tarihi, kültürü, yöresel yemekleri ve el sanatlarının buluşma noktası olan festivalin ilk günü olamk üzere son gününde de hamsi ekmek ve helva dağıtıldı. Sefaköy Fevzi Çakmak Meydanı’ndaki etkinlikle hamsi ekmek almak isteyen vatandaşlar saatlerce uzun kuyruklar oluşturdu. Diğer yandan Trabzon’un yöresel tatlarından almak isteyen vatandaşlar etkinlik alanında bulunan çadırlarda alışveriş yaptı.

“1 SAATTİR SIRADAYIZ"

Balık ekmek alan Hüseyin Bişgin, “1 saattir sıradayız. Beklediğimize değdi. Herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

“İKİ SENEDİR TRABZON’A GİDEMİYORUZ AMA MEMLEKETİMİZ BURAYA GELDİ”

Etkinliğe gelen Trabzon’lu İzzet Korkmaz ise “İki senedir Trabzon’a gidemiyoruz ama memleketimiz buraya geldi. Çok mutluyuz çok gururluyuz. Bizim ürünlerimizi görünce daha bir mutlu oluyoruz. Her şey çok güzel. Hamsimizi yedik alışverişimizi yaptık. Hemşehrilerimizi gördük. Çoluk çocuk ailecek geldik. Bebeğimiz de var burada. Tereyağ, mıhlamalık, sucuk, ekmek aldık” dedi.

“SATIŞLARDAN DA MEMNUNUZ RAĞBET VAR”

Yöresel ürünlerin satıcısı Deniz Özener, “Festivalimiz güzel geçiyor. Her sene düzenlenen bir festival. Festivali Karadeniz Trabzon’lular Derneği yapıyor. Satışlardan da memnunuz rağbet var. Piyasaya göre fiyatlar diğerlerine göre normal. Kuymak mıhlamalık peynirimiz, tereyağımız, Artvin Yusufeli’nden zeytinimiz var. Onun dışında bütün çeşitlerimiz var ama genellikle Trabzon olduğu için kuymak mıhlamalık için peynir ve tereyağımız rağbet görüyor” dedi.

4 gün süren festival müzisyenler İlyas Furkan- Derya, İslam Yıldız, Nuray Aksoy ve İsmail Türüt konseri ile son buldu.

Editör: Haber TS