Bu yıl 74'üncüsü düzenlenen dünyanın en sükseli film festivalinde Altın Palmiye ödülünü o film kazandı...

6 Temmuz'da Fransa'nın Cannes kentinde düzenlenen 74. Cannes Film Festivali, bu yıl büyük bir coşkuyla tamamlandı. Festival Sarayı, yıldızlar geçidine tanık olurken, kazanan yapımlar belli oldu...

Filmleri değerlendiren ve oylayan jüride, başkan Spike Lee yanlışlıkla Altın Palmiye sahibini erken açıkladı. Ve böylece Altın Palmiye kazanan film, Fransız yönetmen Julia Ducournau'nun "Titane" filmi oldu. Julia Ducournau, Altın Palmiye ödülünü kazanan ikinci kadın yönetmen oldu.

En iyi yönetmen ödülü, "Annette" adlı filmiyle Fransız yönetmen Leos Carax'ya gitti.

Brezilyalı yönetmen ve senarist Jasmin Tenucci ise "Ceu de Agosto" adlı kısa filmi için jüri özel ödülünü aldı. Kısa film dalında "Tian Xia Wu Ya" filmi Altın Palmiye'ye layık görüldü.

Hırvat asıllı yönetmen Antoneta Alamat Kusijanoviç, Altın Kamera ödülünü "Murina" filmiyle alırken; İtalyan yönetmen Marco Bellocchio, Onursal Altın Palmiye ödülünün sahibi oldu.

Amerikalı Caleb Landry Jones en iyi erkek oyuncu seçilirken, Norveçli Renate Reinsve en iyi kadın oyuncu olarak seçildi.

Jüri Özel Ödülü'nü İsrail asıllı yönetmen Nadav Lapid'in "Ha'berech" filmi ve Taylandlı yönetmen Apichatpong Weerasethakul'un "Memoria" filmi aldı.

Japon yapımı "Drive My Car" filmi en iyi senaryo dalında ödül kazandı. Büyük Ödülü ise İranlı yönetmenin "Ghahreman" filmi ve Finlandiyalı yönetmenin "Hytti N6" filmi aldı.