Usta oyuncu Ferhan Şensoy hayatını kaybetti! Tüm sevenlerini ve sanat camiasını yasa boğan vefat haberi bugün geldi. Ferhan Şensoy'un yaşamı merak ediliyor... Ferhan Şensoy kimdir, hangi oyunlarda ve yapımlarda rol aldı? Biyografisi ve ölüm sebebi haberin devamında...

Türk tiyatrosunun duayen ismi Ferhan Şensoy'a, bir süre önce anjiyo yapılmış, ameliyatta oluşan komplikasyon sebebiyle hastaneye kaldırılmıştı. Usta tiyatrocudan acı haber bugün geldi.

Ortaoyuncuları Kavuğu'nu Münir Özkul'dan devralan ve yakın arkadaşı Rasim Öztekin'e devreden ünlü isim hakkında tüm bilgiler sizlerle...

FERHAN ŞENSOY KİMDİR?

26 Şubat 1951 tarihinde Samsun'da dünyaya gelmiştir. Türk tiyatro, sinema ve dizi oyuncusudur. Ortaoyuncular Tiyatro Topluluğu'nun kurucusudur. Roman, günlük, deneme, dizi ve film senaryo yazarı ve şairdir. Tek kişilik meşhur oyunu Ferhangi Şeyler'i 1987 yılından bu yana sahnelemiştir. 1971 yılında Grup Oyuncuları çatısında ilk profesyonel oyunculuk deneyimini yaşamıştır. Tiyatro eğitimi ve çalışmalarına bir dönem Fransa ve Kanada'da devam etmiştir. Montreal'de Ce Fou De Gogol adlı oyunuyla 1975'te En İyi Yabancı Yazar ödülünü almıştır.

Devekuşu Kabare Tiyatrosu ve TRT'ye çeşitli skeçler yazmıştır. 1978’de ilk kitabı Kazancı Yokuşu'nu çıkaran usta sanatçı, Kızını Dövmeyen Dizini Döver film çalışmasının ardından Anyamanya Kumpanya Tiyatrosu’nu kurmuştur. İdi Amin Avantadan Lavanta oyununu yazmış, yönetmiş ve oyunda rol almıştır. Ferhan Şensoy, 988'de Derya Baykal ile evlenmiş ve 2004 yılında boşanmıştır. Bu evlilikten Müjgan Ferhan ve Derya adında iki kızı vardır.

70 yaşında vefat eden Ferhan Şensoy, bir süredir İstanbul Tıp Fakültesi'nde tedavi görüyordu. Bu sabah 02.30 sıralarında ölüm haberi geldi. Ferhan Şensoy'un ölüm nedeninin anjiyo tedavisi sonrası gelişen iç kanama olduğu öğrenildi.