Yaygın anlamıyla kürtaj istenmeyen gebeliğin sonlandırılmasıdır. Fakat kürtaj sadece hamilelik durumunda yapılmaz. Aynı zamanda normalinden fazla regl kanaması yaşayan kişiler alanında uzman doktorlarla görüşerek kürtaj yaptırır ve rahmini temizletir. Siz de ihtiyaç duyduğunuzda uzmanlarla görüşebilirsiniz.

Araştırma yaptığınız zaman kürtaj işleminin çoğunlukla vakum yöntemiyle yapıldığını öğrenebilirsiniz. Teknolojinin tıptaki gelişimi sayesinde teknik küret yöntemi gibi insan sağlığına zarar verebilecek yöntemler geride kalmıştır. Bu yöntemde tek kullanımlık kanüller kullanılır.

Kürtaj Hangi Durumlarda Yapılır?

Hamilelik döneminde bebeğin kalbi durursa kürtaj gerekli görülür. Eğer gebe olmanıza rağmen kullanmamanız gereken bir ilaç kullandıysanız uzman kürtajı uygun bulabilir. Aynı zamanda hamileyken normalinden fazla radyasyona maruz kalmak da bir sebeptir.

Kürtaj Öncesi Hastanın Dikkat Etmesi ve Yapması Gerekenler

Gün içerisinde kürtajdan yaklaşık 5 saat öncesi ağzınıza bir şey almayı bırakmanız gerekiyor. Bu süreçte su içmeniz bile sakıncalı olabilir. Doktor hizmet sunmadan önce hastanın durumunu inceler ve kürtaj için uygun olup olmadığı hakkında bilgi edinir.

Kürtaj Sonrası Neler Yapılmalı? Nelere Dikkat Edilmeli?

İşlemden sonra hastanın genital bölgesi ve rahmi kolay enfeksiyon kapmaya meyilli olur. Bu sebeple kürtaj sonrası bir müddet deniz ve havuz gibi yerlerden uzak durulmalıdır. Aynı zamanda suyun fazla olduğu küvetlerde banyo yapmak da sakıncalıdır.

Kürtaj Fiyatları

Son zamanlarda kürtaja ihtiyaç duyan kadın sayısı giderek artış gösterdiği için fiyatlarda bir değişkenlik meydana gelmiştir. Çünkü piyasada kürtaj hizmeti sunan doktor sayısı giderek artış gösterir. Araştırma yaparak bütçenize uygun hizmet alabilirsiniz.

Kızlık Zarı Nedir? Anatomik Yapısı Nasıldır?

Vajinanın girişini örten dokuya kızlık zarı adı verilir. Kızlık zarının yapısı incedir ve mukozal bir kalıntıdır. Araştırma yaptığınız zaman tıpta kızlık zarı tabiri yerine hymen teriminin kullanıldığını öğrenebilirsiniz. Dokunun görevi genital bölgenin enfeksiyondan zarar görmesini engellemektir. Bu bilgileri öğrendikten sonra kızlık zarı dikimi hizmeti alabilirsiniz.

Kızlık Zarı Muayenesi Neden Yapılır?

Bazı kişiler kızlık zarı dikimi hizmeti için doktorlarla görüşür. Bunun sebebi hymen dokusunun bozulup bozulmadığını anlamaktır. Gerekli kontroller yapıldıktan sonra uzman sorun olarak gördüğü şeyleri not alır ve hastaya bilgi verir.

Merak ettiğiniz daha fazla soru varsa kızlık zarı dikimi hizmeti sunan doktorlardan detaylı bilgi alabilirsiniz.

Kızlık Zarı Dikimi Yöntemleri

Araştırma yaptığınız zaman kızlık zarı dikimi işleminin flep, mikrocerrahi ve vajina daraltma şeklinde üç farklı yöntemle yapıldığını öğrenebilirsiniz. Uzmanın tercih ettiği yöntem yapılan çeşitli muayeneler aracılığıyla belirlenir.

Kızlık Zarı Dikimi Mümkün Mü?

Günümüzde kadınlar arasında kızlık zarı dikimi işlemi oldukça yaygınlık kazanmıştır. Alanında uzman doktorlarla görüşerek hymen dokusunun bozulması sonucunda dikiminin yapılıp yapılamayacağınız ve yöntemleri detaylı bir şekilde öğrenebilirsiniz.

Labioplasti Neden Uygulanır?

Vajinasında sarkma ve simetri sorunu yaşayan kadınlar labioplasti yöntemine başvurur. Daha önce bu işlemi yaptırmasına rağmen memnun kalmayan hastalar da revizyon uygulaması yaptırır. Siz de yaptırmak istiyorsanız doktorlarla görüşebilirsiniz.

Labioplasti Kimlere Uygulanabilir?

Bir kişinin labioplasti yaptırabilmesi için 18 yaşından büyük olması gerekiyor. Yaş sınırında sorun yaşanmıyorsa sarkma ve simetri sorunu yaşayan her kadın vajinası için bu işlemi yaptırabilir. Başarılı bir sonuç elde edilmesi için deneyimli doktorlara başvurulması önemlidir.

En İyi Labioplasti Tekniği Hangisidir?

V plasti ve parsiyel rezeksiyon hemen hemen bütün cerrahlar tarafından tercih edilen yöntemlerdir. Fakat hangi tekniğin başarılı olduğu konusu hastadan hastaya göre değişkenlik gösterir. Doktor operasyondan önce hastayı muayene eder ve uygun olan labioplasti yöntemi uygular.

Labioplasti Ameliyatı Fiyatları

Tıp sektöründe labioplasti operasyonu gerçekleştiren doktor sayısı giderek artış gösterdiği için fiyatlarda değişkenlik söz konusudur. Bu sebeple bütçenize uygun labioplasti hizmeti almak için araştırma yapmalısınız.

Başarılı bir operasyon için sadece labioplasti fiyatlarını araştırmamaya özen göstermenizde fayda vardır.