Bir zamanların efsanesi dizi Kurtlar Vadisi'nde Tuncay Kantarcı rolüne hayat veren Avusturyalı-Türk oyuncu ve yönetmen Osman Wöber, 62 yaşında hayatını kaybetti.

Ünlü oyuncu Zafer Algöz, sosyal medya hesabından Osman Wöber'in kalp krizi sonucu öldüğünü paylaştı. Algöz, "Sevgili dostumuz Osman Wöber'in ani bir kalp kriziyle veda ettiği haberi geldi. Çok üzgünüm. Barış üzerimize olsun."

OSMAN WÖBER KİMDİR?
Osman Wöber, 27 Şubat 1960 tarihinde Ankara'da doğdu. Babası Avusturyalı olan oyuncu ve yönetmen Wöber, Kurtlar Vadisi dizisindeki Tuncay Kantarcı karakteriyle tanındı. Babasından Avusturyalı olan Wöber, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi ve Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü'nde okudu. Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü'nde tiyatroya başladı.

Öğrencilik yıllarında Şan Tiyatrosu, Kenter Tiyatrosu ve Yeditepe Oyuncuları'nın oyunlarında rol aldı. 1988-1993 yılları arasında Adana Devlet Tiyatrosu'nda yönetmen ve sanat yönetmeni, 1995-1998 yılları arasında İstanbul Devlet Tiyatrosu'nda çalıştı.

Goethe-Institut'un bursu ile Almanya'nın çeşitli tiyatrolarında iki kez araştırma ve incelemelerde bulundu.

2001 yılında tekrar İstanbul Devlet Tiyatrosu başkanlığına atandı ve bu görevini 2009 yılına kadar sürdürdü. Devlet Tiyatroları tarafından sahnelenen ve Memet Baydur'un yazdığı bir oyun olan Kamyon'u yönetti. Sekizinci Saat ve Cumhuriyet gibi filmlerde rol aldı.

Editör: TE Bilişim