Kuzu Grup halka arz ediliyor. Peki, halka arz hangi tarihlerde, hangi bankalarda, kaç lot verir, eşit mi, oransal mı? KZGYO hisse fiyatı ne kadar?

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Kuzu Grup Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş'nin halka arz başvurusunu onayladı. Yatırımcılar halka arz edilen hisse senetlerine büyük bir ilgi gösteriyor. Peki, Kuzu Grup halka arz ne zaman gerçekleşecek? İşte o tarihler ve diğer detaylar!

KUZU GRUP HALKA ARZ DETAYLARI BELLİ OLDU

21-22-23 Ağustos 2023 tarihleri arasında halka arz işlemleri tamamlanacak. KZGYO koduyla Borsa İstanbul Yıldız Pazar'da işlem görecek olan hisse senedinin halka arz açılış fiyatı 20,76 TL olarak belirlendi.

Hisselerin tamamının satılması halinde şirketin halka arz büyüklüğü 1.04 Milyar TL olacak.

Şirket inşaat alanındaki çalışmalarını Türkiye, Afrika ve Ortadoğu'da sürdürüyor.  Kuzu Grup Gayrimenkul paylarının halka arzı, Tera Yatırım Menkul Kıymetler A.Ş. aracılığıyla gerçekleşecek.

Paylar eşit dağıtım yöntemine göre yatırımcılara dağıtılacak.

Şirketin elde edeceği halka arz gelirlerinin yüzde 65-75'i borçların finansmanında, yüzde 20-25'i portföy yatırımlarında, yüzde 5-10'u ise işletme sermayesinin karşılanmasında kullanılacak.

50 milyon lotun dağıtılacağı açıklanan halka arzda, her bir lotun fiyatı 20,76 TL olacak. Şirketin halka açıklık oranı yüzde 25 olacak. Halka arz süreci tamamlandığında yani 23 Ağustos'tan en geç 2 iş günü sonra sonuçlar KAP tarafından bildirilecek.