Süper Lig’de şampiyonluk iddiasından çok erken uzaklaşan, Avrupa'da üç kulvarda da başarısız olan ve en son olarak Türkiye Kupası'na da vedan eden Trabzonspor'da bu sezon kurulan kadro maliyetiyle de büyük bir yük oluşturdu.

Fas’ın FUS Rabat Kulübü'nden 600 bin Euro'ya transfer edilen ve 4 yıllık sözleşme imzalanan 22 yaşındaki Lahtimi, takımda istediği süreyi bir türlü alamadı.

Süper Lig’de 97, Avrupa Ligi’nde de 19 de olmak üzere sadece 116 dakika forma giyebilen Lahtimi, kendi milli takımının gelecek planlamasının da dışında kalma tehdidiyle karşı karşıya kaldı.

Trabzonspor'a piyasa değerini yükseltmek hedefiyle gelen Lahtimi beklentilerin uzağında kaldı.

LAHTİMİ'NİN MENAJERİ AÇIKLADI

Menajer Yassine Chadi, Lahtimi'nin oynatılması halinde neler olabileceğini bir başka Faslı Nayerf Aguerd'i örnek verdi:

“2018'in kış transferinde Rabat’ta oynayan stoper Nayerf Aguerd’i Antalyaspor ve Trabzonspor istemişti. Hatta Antalya Başkanı, Fas’a gidip 5 gün uğraştı oyuncuyu almak için. Eto’o da o sırada Antalyaspor’daydı. Ama Rubat, Türkiye oyuncu gelişimi için iyi bir ülke olmadığı belirtip, Aguerd’i vermedi. Oyuncu Fransa 2. Lig’den Dijon’a satıldı. Dijon’da 2 sezon oynadıktan sonra, 2020’de 4 milyon Euro'ya Lig 1'de Rennes’e verildi. Ve bu sezon başında da tam 35 milyon Euro'ya West Ham’a satıldı. 2022 Dünya Kupası’nda 4 maçta oynadı. Toplamdaysa 30 kez milli oldu ve Hakim Ziyech’ten sonra en değerli oyuncu konumunda” 

Chadi, benzer serüveni Lahtimi'ye Trabzonspor üzerinden yaşatmak istediğini belirterek, oyuncu için şu bilgileri verdi:

"FUS Rabat’ın oyuncusu olan Montasser Lahtimi’de son karar bendeydi. Birçok kulüp tarafından istenmesine rağmen Trabzonspor’da karar kıldık. Oyuncum Kuzey Afrika’nın en büyük yeteneklerinden biri ve pozisyonunda en iyilerden biri olarak gösteriliyor. 16 yaşında ilk lig maçına çıktı ve Fas Ligi’nin en genç oynayan ve gol atan oyuncusu oldu. Şu anda Fas Milli Takımı’nı çalıştıran ve 6 yıl FUS Rabat teknik direktörlüğü görevi yapan Walid Regragui, onu B genç takımından direkt A takıma aldı ve Trabzonspor’a gidene kadar takımın değişmez oyuncusuydu. Çeşitli genç milli takımlarda 26 maça çıktı.”

TRABZONSPOR İZİN VERMEDİ

Kış transfer döneminde çok sayıda teklif aldıklarını kaydeden Chadi, Trabzonspor'un transfere izin vermediğini belirtti:

"Trabzonspor Kulübü bizim iyi niyetli bulmadığımız bir şekilde teklifleri reddetti. Kulüpten bize 'Abdullah Avcı kesinlikle ayrılamaz, ona ligin ikinci yarısında ihtiyacım var diyor' dendi. Ancak oyuncu adeta deli gibi çalışmasına rağmen sonrasında da bir türlü şans verilmedi. Kiralanmasına belki de başka bir kulüpte patlama yapmasından korktukları için izin vermediler, bilemiyorum. Halbuki Türkiye dahil, tam 7 teklif vardı. 3 kulüp Süper Lig’den 2 Fransa 2. Lig’den 2’si de bu yaşta kesinlikle göndermeyi düşünmediğimiz Körfez ülkelerinden.” (Ajansspor)

Editör: Haber TS