Lenovo yeni oyun bilgisayarı IdeaPad 5 Gaming Chromebook’u piyasaya sürmeden önce dizüstü bilgisayarın özellikleri sızdırıldı!

LENOVO IDEAPAD 5 GAMING CHROMEBOOK ÖZELLİKLERİ VE TASARIMI

Lenovo IdeaPad 5 Gaming Chromebook özellikleri ve tasarımı internette paylaşıldı. Lenovo'nun kısa süre içinde oyun odaklı Chromebook cihazını piyasaya sürmesi bekleniyor.

Teknik detaylarına göre bu model, Ağustos ayında piyasaya sürülen IdeaPad 5i Chromebook ile karşılaştırılabilir ancak oyuncuların ilgisini çekecek birkaç yeteneğe daha sahip.

Yeni Chromebook, 120 Hz yenileme hızına ve %100 sRGB renk gamına sahip 16 inç QHD ekrana, Wi-Fi 6 / Bluetooth 5.1 bağlantısına ve 2x USB içeren bağlantı noktasına sahip. C konektörleri, 2 adet USB-A bağlantı noktası, bir ses jakı ve bir microSD kart okuyucu da özellikleri arasında yer alıyor.

Bununla birlikte, birkaç göze çarpan detay daha var. Tam boyutlu klavyede RGB arka aydınlatma bulunurken, ses sisteminde dört adet 2 W hoparlör yer alıyor ve metal ekran kapağının sağ tarafında bir “kabile” deseni göze çarpıyor.

IdeaPad 5i'nin Core i3-1215U işlemcisi ve Iris Xe GPU'lu daha güçlü bir i5-1235U sürümü, işlemci detaylarını oluşturuyor. Yeni modelde de yine 8 GB RAM ve depolama için 512 GB NVMe SSD birimi mevcut. Bu modellerin Amazon Luna, Nvidia GeForce Now ve Xbox Cloud Gaming gibi hizmetler aracılığıyla oyun akışı için tasarlanmış olduğu düşünülüyor.