Levent Altındağ Hayatını Kaybetti

Abone Ol

Türk müziği son birkaç yıl içinde yaprak dökümüne uğruyor, dev isimler birer birer hayatını kaybediyor. Son olarak bu isimler içine Levent Altındağ da eklendi. Sanat dünyası en acı günlerden birini yaşıyor, belki de şimdi dinlediğimiz müziklerin çoğunda onun imzası var. Bir beste ustası değildi ama onun gibi müzisyenlerde çok yoktu. Kayıt stüdyoları her zaman neşeliydi ama bugün değil, Baba Levo artık aramızda yok. Evet, o sanat dünyasının Baba Levo'su olarak bilinen Levent Altındağ birçok ünlü ismin bizlere ulaştırdığı muhteşem eserlerin arkasında çabalayan isimdi. Kendisi kanserle uzun bir savaş verdi, savaşta kaybeden ünlü isim oldu ve aramızdan ayrıldı.

Levent Altındağ kimdir?

Bu kadar ünlü ismin arkasında yer alsa da ismi yeteri kadar öne çıkan isimlerden hiçbir zaman olmadı. Magazin dünyasında boy boy resimler onun için hiç basılmadı. O ise hep sanat için çabaladı. Ünlü sanatçı 1954 yılında İstanbul’da dünyaya geldi, kendi gibi müzisyen olan babasının izinden gitmek onun geninde olan müzisyenliğin bir çağrısı olmuştu. Gençleri onun müzisyen olmasını istiyordu ve ünlü oyuncu da gerekeni yaptı. Müzik dünyasının çok başarılı isimleri arkasında sanatını yerine getirdi ve hep başarısını korudu. O çalışmayı kendini geliştirmeyi seven isimlerden bir tanesiydi. Sadece ülkemizde başarılı olan bir isim değildi, dünyanın önde gelen saz ustaları ile ülkemiz de yapılan etkinliklerde başarılı çalışmalar yaptı.

O bir öğretmendi

Ülkemiz için kendinden önce yeni nesli düşündü ve devlet okullarında görev yaptı. Birçok isme başarılı olmanın sırlarını aşıladı. Kendisi gibi yetenekleri keşfetti, onun ünü sadece ülkemiz de değil dünyada da biliniyordu, öyle bir başarı ki birçok turne ve yurt dışında verilen konserlerde yer aldı. Son zamanlarda kendini iyi hissetmeyen ünlü oyuncuya kanser teşhisi koyuldu ve savaşını buraya kadar sürdürebildi. Aramızdan ayrıldı, Levent Altındağ artık stüdyo kayıtlarında çalamayacak, öğrenciler yetiştiremeyecek. Ünlü sanatçı Balıkesir’e bağlı ayvalık ilçesinde toprağa verilecek. Büyük usta için ünlü sanatçılardan peş peşe başsağlığı mesajları geliyor.

{ "vars": { "account": "G-39SSKFJRW0" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } } { "vars": { "account": "G-JV1786CP4L" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }