LG akıllı cep telefonu sektöründe lider isimlerden biri olmasına rağmen son yıllarda büyük bir düşüş yaşadı. Tekrar yükselişe geçmek isteyen LG radikal kararlar alarak ilerlemeye kararlı.

Son günlerde aldığı patentlerle gündeme gelen LG yeni telefonları ile gündemi sarsacak gibi duruyor. Katlanabilir ekran teknolojisi, ekrana gömülü kamera teknolojisi gibi patentleri ile teknoloji severleri baya bi heyecanlandırdı.

LG kullanıcılarının büyük bir sorunu ise her android telefon gibi donma sorunu. Bu haberimizde LG donma sorunu neden yapar, telefon kasma sorunu nasıl giderilir onları inceleyeceğiz.

LG NEDEN SONMA SORUNU YAPAR?

Android telefonlar belirli bir kullanımdan sonra donma hatası veriyor. Android telefon donmalarında bazı kullanıcılar android telefonunun bozulduğu, bazı kullanıcılarda android telefonun virüs kaptığını söylese de sebep çok farklıdır aslında. LG donma hatasını genelde ön belleği dolduğu için yapar yani hafızasını gereksiz bilgilerle doldurduğu için android telefon donma hatası verir.

Android telefonunuzun kaldıramayacağı uygulama veya oyun yüklemekte bu hatayı vermesine sebep olur. Kullanmadığınız uygulamaları cep telefonundan kaldırmanız telefonun sorunsuz çalışmasına olanak verir. LG cep telefonu donma hatasından kurtulmanın çok basit birkaç yolu var.

ÖN BELLEĞİ TEMİZLE DONMA SORUNUNDAN KURTUL

LG akıllı cep telefonunuzdan uygulamaların ön belleğini temizleyerek stabil kalmasını ağlayabilirsiniz. Android telefonların uygulama ön belleklerini temizlemek için Ayarlar/uygulamalar kısmına gelip uygulamanın içine girdiğinizde ekranın en alt kısmında ön belleği temizle butonunu göreceksiniz butona tıklamanız yeterli. Butona tıkladıktan sonra uygulama arkasında kalan gereksiz bilgiler silinecek buda akıllı cep telefonunuzun hafızasının rahatlamasını sağlayacak. Ön belleği temizle işlemini bütün uygulamalarda kullanmanız gerekir aksi taktirde tam verim alamazsınız.  Uygulama ön belleği temizlenen telefonunuzun hafızası rahatlar ve ilk günkü gibi kullanabilirsiniz. Bütün uygulamaları tek tek temizlemekle uğraşmak istemeyen kullanıcılar için daha kolay bir yöntem var.

LG TELEFONDA DONMA SORUNU NASIL GİDERİLİR?

Bazı uygulamalar android telefonların donma hatasından kurtulmasının en basit yollarından biridir. LG akıllı cep telefonunuza Google play üzerinden yükleyebileceğiniz temizlik uygulamaları android telefondan gereksiz bilgileri siler ve RAM’i rahatlatır, ayrıca virüs bulaşmasını da önler. LG cep telefonunuzdan gün de bir kere temizlik uygulamasını açarak temizle butonuna basmanız yeterli. Uygulama gerisinde çalışan gereksiz bilgiler silindikçe android telefon stabil çalışacaktır. Uygulama ön belleğini temizlediğiniz halde android telefon donma hatası devam ediyor ise LG cep telefonunuza format atmanız gerekir.

LG TELEFONA NASIL FORMAT ATILIR 

LG telefonunuzun donma hatası ön belleği temizleme işlemi ile bitmedi ise telefonu fabrika ayarlarına döndürmeniz yeterli. Android telefonunuza format atmadan önce bütün verilerinizi yedeklediğinizden emin olun. Android telefonunuzda fotoğraflarınızı, videolarınızı, maillerinizi Google hesabınıza yedekleyebilirsiniz. Google verilerinizi yedeklemeniz konusunda kesinlikle güvenilir bir kaynaktır.

Google yedeklemelerinizi hangi hesabınıza yaptıysanız telefonu tekrar açarken aynı hesabı yüklemeniz gereklidir yedeklemelerinizin yeniden gelmesi için. Android telefonunuzda kayıtlı numaralarınızı yedeklemek için Google hesabınızı kullanabilir ya da bu iş için kullanılan uygulamaları kullanabilirsiniz. Yalnız kişileri yedeklerken bütün numaraları yedeklediğinden emin olunuz. 

Gelelim android telefonunuza format atmaya. İşin en kolay yolu format atmak ve önemli olan kısmı verilerimizi yedeklemek. Android telefonunuzdan ayarlar> yedekle ve sıfırla menüsüne girdiğinizde yedekle butonuna basmadan önce hesabın doğruluğunu kontrol edin. Hesabınız doğru ise tekrar yedekledikten sonra fabrika ayarlarına döndürebilir veya sadece sıfırlayabilirsiniz.