Kuruluş Osman, bu dizi artık dünya çapında bir fenomen olmaya ilerliyor, ülkemiz son senelerde hiç olmadığı kadar dizi sektöründe ilerleme kaydetti. Türk dizi tarihine baktığımız da evet, gerçekten başarılı diziler vardır ama bunlar seyrek bir şekilde geliyordu şimdi birçok dizi ülkemiz dışında yayım yapmaya başladı. Tarihi diziler art arda çekilerek ülkemiz geçmişinde ayna görevi görmeye başladı. Kuruluş Osman dizisi bu dizilerden bir tanesi olarak öne çıkıyor. Yayın hayatına diriliş Ertuğrul olarak başlayan ve çok hızlı bir şekilde büyük seyirci kitlesi yakalayan dizi yeni şekli olan kuruluş Osman ile her geçen gün seyirci kapasitesini genişletiyor. Son bölümde Osman Bey’e yeni rakipler geldi ki bunlardan bir tanesi de Kalanoz oldu, seyirci tarafından merek edilen Kalanoz karakteri kimdir, sorusu sorulmaya başlandı.

Kalanoz (Şevket Süha Tezel) kimdir?

Kuruluş Osman dizisi ününü her geçen gün arttırmaya devam ederken dizide rol alan herkes de seyirci tarafından merak edilmeye başlandı. Son olarak Osman Bey’e rakip olarak gelen Bizanslı komutan Kalanoz karakteri ile karşılaştık. Seyircimiz bu karakterin kim olduğunu merak etmeye başladı. Kalanoz yani Şevket Süha Tezel dikkatli bakınca ekranlara hiçte yabancı bir isim değil. BKM mutfak olarak bilinen tiyatro skeçlerine yer almış ve programın başarısı ile birlikte kendisi de ününe ün katmıştı. Program komedi üzerine bir programdı ki ünlü oyuncuyu bugüne kadar böyle bir rolde hiç görmemiştik. 43 yaşında ki oyuncu İstanbul doğumlu olup köklü bir tiyatro eğitimi almıştır. Genel olarak bir dizi de rol almasa da yardımcı oyuncu olarak rol almayı başarmıştır.

Kuruluş Osman Dündar ölecek mi?

 Kuruluş Osman dizisinde ipler bu bölümde kopacak, Osman bey Umur Bey’den aldığı zikirle amcası Dündar Bey’in hain olduğunu anladı. Bu hainliği sadece zikir ile anlatamayacağı için yine ona bir oyun yapmak isteyecektir. Buna gerek kalıp kalmayacağı da meçhul bir soru ki Dündar Bey Osman Bey’in ayağını kaydırıp onu öldürmek için harekete geçecek. Hainliğin bu bölümde son bulacağı artık kesinleşmiş oldu. Dündar Bey’in ölümünün Osman Bey’in mi yoksa kardeşi savcı Bey’in elinden mi olacağı da yine meçhul bir soru olacak ki Savcı Bey’in oğlunun öldürülmesinde Dündar Bey’in parmağı vardı. Kuruluş Osman dizisi yeni bölümüyle seyirciyi nefes almadan televizyon başında bir gün geçirteceğe benziyor.  

Editör: TE Bilişim