Saadet Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan, Trabzon’un Yomra ilçesinde düzenlenen iftar programında gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. İran’a yönelik saldırılara tepki gösteren Arıkan, Türkiye’nin emperyalist planlar karşısında kenetlenmesi gerektiğini vurguladı.
“TÜRKİYE EKSENİNDE KENETLENME GÜNÜ”
Trabzon İl Başkanlığı tarafından Yomra Kültür Merkezi’nde organize edilen “Adalet Sofrası” temalı programda konuşan Arıkan, bölgedeki gelişmelerin yalnızca İran’ı değil tüm coğrafyayı ilgilendirdiğini ifade etti.
Arıkan, “Gün, siyasi ikbal, kısır çekişme ve ayrışma günü değildir. Gün, emperyalist planların pervasızca sergilendiği bu dönemde, Türkiye ekseni etrafında kenetlenme günüdür.” dedi.
İRAN’A YÖNELİK SALDIRILARA TEPKİ
Komşu ülke İran’a yönelik saldırıları kınadığını belirten Arıkan, bölgedeki çatışmaların Türkiye açısından da ciddi sonuçlar doğurabileceğini dile getirdi. Coğrafyanın kritik bir eşikten geçtiğini söyleyen Arıkan, yaşananların bir beka meselesi niteliği taşıdığını ifade etti.
İçeride birlik ve dayanışma vurgusu yapan Arıkan, artan gözyaşı ve adaletsizlikler karşısında sorumluluk alınması gerektiğini söyledi.
ERBAKAN’I ANDI
Konuşmasında Milli Görüş hareketinin kurucu lideri ve eski başbakanlardan Necmettin Erbakan’ı da anan Arıkan, Erbakan’ı vefatının 15. yılında rahmetle yad ettiklerini belirtti.
Ramazan ayının yalnızca sofraları değil hedefleri de birleştirmesi gerektiğini kaydeden Arıkan, Türkiye’nin bölgede yaşanan gelişmeler karşısında güçlü bir duruş sergilemesi gerektiğini sözlerine ekledi.





