Trabzonspor, Cumartesi günü deplasmanda karşılaşacağı Kayserispor maçı hazırlıklarına devam ediyor. Bordo mavililerde Marc Bartra basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

GEÇİŞ SÜRECİ YAŞIYORUM

Ben de bir geçiş süreci yaşıyorum. Başka bir ligden geldim ve adapte olmaya çalışıyorum. Bu lige geldiğimde geçişin çok fazla yapıldığını ve boş alanların çok olduğunu gördüm. Çok kısa sürede çok fazla maç oynadık. Takım arkadaşlarımı, rakiplerimizi daha iyi tanıyacağım. Geldiğim ilk andan itibaren ben burada maçlara ve takıma adapte olmaya çalıştım. Burada olduğum için çok mutluyum. 

BURADA HEM MUTLUYUM HEM SEVİLİYORUM

Transfer süreci hiçbir zaman kolay olmaz. Betis'te benim durumuma baktığınız zaman son yılda Kral Kupası'nı kazanmıştık. Takımda teknik direktörün güvenini kazanmış ve sürekli oynayan bir futbolcuydum. Trabzonspor'un teklifi gelmeden önce ben kalacağımı düşünüyordum. Trabzonspor'un teklifi geldikten sonra Betis'in satış yapma gerekliliği hem de Trabzonspor'un benimle ilgili projesi, takımın gelecek planları ve son lig şampiyonu olmasının yanı sıra takımın sizden beklentisini net olarak açıklanması fikirlerinizi değiştirebiliyor. Ama bahsettiğim gibi bu hiçbir zaman kolay olmayan bir süreç. Gelmeden önce tabi ki de Betis'te mutluydum. Kariyerime orada devam etmek istiyordum. Trabzonspor'un benimle ilgili olan fikirlerini anlattılar bana.  Buraya geldikten sonra aslında sadece mutlu olmadığımı burada ne kadar da çok sevildiğimi görüyorum. Doğru bir tercih yaptığımı düşünüyorum.

BENZER OYUNLARLA OYNAMIŞTIM

Dortmund'da da transfer olduğumda ilk ispanyol futbolcu olmuştum. Trabzonspor'un ilk İspanyol futbolcusu olduğum için mutluyum. Önemli bir projeye geldiğimin farkındayım. Doğru bir adreste olduğumu düşünüyorum. Takımın nasıl oynamak istediğini de biliyorum daha önce oynamaya alışık olduğum benzer mantaliteyle oynuyorum. Trabzonspor'da alışık olduğum bir oyun tarzı var. Pep Guardiola, Luis Enrique, Thomas Tuchel'in benden beklentileri ve Abdullah Avcı'nın beklentileri hemen hemen aynı. Şampiyonluklar yaşamak için Trabzonspor'dayım.

DÜNYA KUPASINDA OYNAMAK İSTİYORUM

Tabii ki her oyuncu milli takımda oynamak ister. Dünya Kupası'nda oynamak istiyorum. Kolay olmadığının farkındayım ancak en ufak şans bile varsa bunu zorlayacak biriyim, hep böyle oldum. 

TARAFTARLARIMIZA BÜYÜK MUTLULUKLAR YAŞATACAĞIZ

Hocamızla yaptığımız tüm çalışmalar ve toplantılarda çok net şekilde bizden neleri yapmamız ve yapmamamız gerektiğini ifade etti. Takımla beraber sürekli olarak bu yönde çalışmalar yapıyoruz. Şampiyonluk kazanmak ve başarılar yakalamak için Trabzonspor'a geldim. Taraftarlarımıza büyük mutluluklar yaşatacağımızı düşünüyorum. 

haberts.com

Editör: Hasan Yılmaz