MARMARİS’TE ORMAN YANGINIYLA MÜCADELE SÜRÜYOR
Muğla’nın Marmaris ilçesinde çıkan orman yangınına müdahale aralıksız devam ediyor. Yalancıboğaz mevkisindeki Kabakargı Koyu’nda saat 17.45 sıralarında başlayan yangının kontrol altına alınması için çok sayıda ekip bölgede çalışmalarını sürdürüyor.
Yangının etkili olduğu arazinin dik olması ve kara yoluyla ulaşımın sağlanamaması nedeniyle müdahale büyük ölçüde havadan ve denizden gerçekleştiriliyor. Ekiplerin karadan yangın sahasına ulaşabilmesi için bölgede yol açma çalışmaları da devam ediyor.
ARAZÖZLER ÇIKARMA GEMİLERİYLE TAŞINDI
Kara ulaşımının mümkün olmadığı noktalara arazözler ve yangın söndürme personeli çıkarma gemileriyle sevk edildi.
Sahil Güvenlik ekiplerinin de botlarla personel taşınmasına destek verdiği, yüksek miktarda su taşıyabilen deniz araçlarının yangına müdahalede kullanıldığı belirtildi.
Bölgede farklı kurumlara bağlı ekiplerin koordineli şekilde çalıştığı ve yangının daha geniş bir alana yayılmasının önüne geçilmeye çalışıldığı bildirildi.

217 PERSONEL YANGIN BÖLGESİNDE
Yangının başladığı ilk saatlerden itibaren müdahaleye toplam 217 personel katıldı. Söndürme çalışmalarında 7 uçak, 16 helikopter ve 82 kara unsuru görev aldı.
Havanın kararmasının ardından gündüz görev yapan hava araçlarının bir bölümü çalışmalarını tamamlarken, gece görüş özelliğine sahip 3 helikopter yangın bölgesinde müdahaleye devam etti.
Ekiplerin özellikle alevlerin etkisini sürdürdüğü bölgelerde yoğunlaştığı ve yangının enerjisinin tamamen düşürülmesi için çalışmaların gece boyunca sürmesinin planlandığı belirtildi.
“YANGININ ÜÇ KISMINDA ENERJİSİ DÜŞTÜ”
Yangın bölgesinde çalışmaları takip eden Muğla Valisi İdris Akbıyık, son duruma ilişkin açıklamalarda bulundu.
Akbıyık, “Bugün saat 17.45 civarı Marmaris ilçemizde, Adaköy mevkiinde bir orman yangını ihbarı aldık ve 10 dakika içerisinde Orman Bölge Müdürlüğümüz hava araçlarıyla müdahale etmeye başladık. Yangının çıktığı arazi dik, karadan maalesef ulaşımımız yok. Dolayısıyla da ağırlıklı olarak denizden ve havadan müdahale ettik. Ancak karadan da yol açma çalışmalarımız devam ediyor.” ifadelerini kullandı.
Yangının dört farklı bölümünde müdahalenin sürdüğünü belirten Akbıyık, üç noktada alevlerin enerjisinin düşürüldüğünü, bir bölgede ise yangının etkisini devam ettirdiğini açıkladı.

GECE GÖRÜŞLÜ HELİKOPTERLER DEVREDE
Vali Akbıyık, gece boyunca üç gece görüşlü helikopterin görev yapacağını ifade ederek, “Yangının üç kısmında enerjisi düştü, bir kısmı devam ediyor. Burayı da inşallah gece görüşlü hava araçlarımızla, helikopterlerimizle, 3 helikopterimiz şu anda çalışıyor, kontrol altına almayı, enerjisini düşürmeyi hedefliyoruz.” dedi.
Bölgede etkili olan rüzgar ve arazinin dik yapısının müdahaleyi zorlaştırdığı belirtilirken, ekiplerin tüm imkanlarla çalışmalarını sürdürdüğü bildirildi.
HEDEF YANGINI KISA SÜREDE KONTROL ALTINA ALMAK
Yangına müdahalede Orman Bölge Müdürlüğü, AFAD, Muğla Büyükşehir Belediyesi, Sahil Güvenlik ve askeri unsurların koordineli şekilde görev yaptığı belirtildi.
Ekipler hem havadan hem karadan hem de denizden müdahaleyi sürdürürken, öncelikli hedefin yangının enerjisini tamamen düşürerek alevleri en kısa sürede kontrol altına almak olduğu açıklandı.




