Yayınlandığı ilk bölümden itibaren Masumiyet dizisi oyuncuları izleyicilerin dikkatini çekmeyi başardı. Masumiyet dizisinde Yelda karakterini oynayan oyuncu da sevenleri tarafından merak edilmektedir. Peki, Masumiyet Yelda Kimdir? Gerçek Adı Nedir? Masumiyet Yelda’yı Oynayan Oyuncu Nerelidir?

Birbirinden başarılı oyuncularla dizi camiasına bomba gibi giriş yapan Masumiyet dizisi sezonun iddialı yapımlarından biri olacak gibi gözüküyor. Dizide rol alan Yelda karakteri de dizinin hayranlarının merakını toplamayı başarı. İşte, Masumiyet Yelda karakteri ile ilgili detaylar…

 Masumiyet Yelda Kimdir? Masumiyet Yelda’yı Oynayan Oyuncu Nerelidir?

Masumiyet dizisi son zamanların en iyi dizisi olmayı başarmış durumda. Dizinin karakterleri merak edilmektedir. Dizide rol alan Yelda merak edilen karakterler arasında yer aldı. Masumiyet dizisi karakterlerinden olan Yelda’yı oynayan oyuncu başarılı oyuncu Leyla Selen Uçer’dir.

Leyla Selen Uçer 5 Mayıs 1983 yılında doğmuştur. Kimya mühendisi anne ve babanın kızı olarak dünyaya gelen Uçer, Avusturya Lisesini ve Boğaziçi Üniversitesi’nin Kimya bölümünü bitirdi. Üniversite okurken Boğaziçi Üniversitesi Oyuncuları arasında yer aldı. Ayrıca Devlet Konservatuarının Şan Bölümüne yarı zamanlı katılmıştır. Bir yıl Akademi İstanbul’da burslu olarak değitim gördü. Chicago’da ki Roosevelt Üniversitesinde yine burslu olarak yüksek lisans yaptı. Amerikan Rüyası adlı oyun, Off Broadway’de Ensemble Theater vasıtasıyla sahnelendi.

Bir süre sonra Türkiye’ye döndü. 2004 yılında senaryosunu Ümit Ünal’ın kaleme aldığı Anlat İstanbul filminde Selim Demirdelen’in çektiği Külkedisi bölümünde rol aldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrolarında sergilenen Kantocu oyununda gösterdiği büyük performans ile Yardımcı Rolde Yılın En Başarılı Müzikal dalında Afife Jale Ödüllerine aday gösterildi. Ümit Ünal tarafından yönetmenliği üstlenilen Ara filminde yarı Fransız yarı Türk olan Gül karakteriyle Adana Altın Koza Film Festivalinde En İyi Kadın Oyuncu Ödülünü aldı.

2008 yılında O… Çocukları filminde hayat kadını rolünü üstlenen Leyla Selen Uçer,

2009 yılında Binbir Gece dizisinde Emel karakterini, Hanımın Çiftliği dizisinde Asuman karakterini canlandırdı.

2019 yılında Aşk, Büyü gibi filmlerde Altın Portakal En İyi Kadın Oyuncu Ödülüne layık görülen Uçer, şuanda Masumiyet adlı dizide Yelda karakterini canlandırmakta ve başarılı oyunculuk sergilemektedir.