Mebran kapaklı banyo dolabı özellikle banyolarda sıklıkla kullanılan bir dolap çeşididir. Mebran, PVC kaplama malzemesi kullanılarak üretilen, suya dayanıklı ve kolay temizlenen bir kaplama tekniği ile üretilmiş ürünlerdir.

Mebran kapaklı banyo dolabı, ahşap veya MDF malzemelerden yapılmakta olup, Mebran kaplama, dolapların yüzeyine uygulanması ile artık suya neme ve çizilmelere karşı dayanıklı hale gelmesini sağlamaktadır. Bu özellikleri sayesinde, özellikle banyo gibi nemli ortamlarda rahat kullanım imkânı sağlaması için tasarlanmıştır.

Mebran kapaklı banyo dolabı farklı renk ve desenlerde tasarlanabileceği gibi tercihlere özel olarak da üretilmektedir. Bu sayede hem banyo dekorasyonuna uygun bir ürüne sahip olabilirsiniz. Bir diğer önemli tercih noktası ise bahsettiğimiz gibi kolay temizlenebilir bir yüzeye sahip olmasıdır, bu özelliği sayesinde birçok kullanıcı öncelikli olarak mebran kapaklı banyo dolabı tercihinde bulunmaktadır.

Kaliteli Banyo Dolapları Markaları

Banyo dolapları, banyolarda hem depolama alanı sağlamak hem de banyolardaki tasarım ve dekorasyonun tamamlanması amacıyla kullanılan önemli bir mobilyadır. Ülkemizde birçok kaliteli banyo dolapları markası bulunmaktadır bunların dışında da özel üretim yapan yine birçok firma mevcuttur.

Ülkemizde bilinen markaların başında Vitra gelmektedir, özellikle tasarımları sayesinde oldukça bilinen markaların başında gelmektedir. Vitra’nın ardından ise yine ülkemizin kaliteli banyo dolapları markası olarak ECA gelmektedir. Özellikle banyo dolabı konusunda uzmanlaşan ECA, yüksek kalitesi ile ön plana çıkan markalardan birisidir.

ECA’nın ardından ise kaliteli banyo dolapları markaları arasında sektörün en eski firmalardan birisi olan Artema bulunmaktadır. Artema’yı ise İdefix gelmektedir, yüksek kalite ve şık tasarımlar sunan İdefix özel üretim modelleri ile fark yaratmaktadır.

Bu tarz büyük markaların dışında Serel, Grohe gibi farklı firmalarda bulunmaktadır. Ayrıca bunların dışında özel üretimler yapan ve yüksek kalitede ürünler ortaya çıkartan firmalar da bulunmaktadır. Kaliteli banyo dolapları markası denilince akla büyük firmalar gelse de Torun Banyo Dolapları gibi özel üretim sağlayan oldukça başarılı firmalar bulunmaktadır. Torun Banyo Dolapları özel üretimler gerçekleştiren sektörün tecrübeli ve kaliteli firmalarının başında gelmektedir.

Editör: Kadir FIRAT