Trabzonspor'da sabah antrenmanı öncesinde genç oyuncu Mehmet Can Aydın basın mensuplarının karşısına çıktı.

Trabzonspor'un yeni transferi Mehmet Can Aydın basın toplantısı düzenleyerek açıklamalarda bulundu.

"KENDİMİ BURAYA AİT HİSSEDİYORUM"

Mehmet Can Aydın, "Trabzonspor'a kiralık olarak geldim ama kendimi buraya ait hissediyorum"

"GENÇ OYUNCULARIN OYNAMASI LAZIM"

"Ben genç oyuncuyum. Genç oyuncuların oynaması lazım. Tabi Larsen de çok iyi bir oyuncu. Buraya savaşmaya geldim. O pozisyonu almaya geldim. Şu an iyi gidiyor, inşallah da böyle devam edecek. Alman futbol kalitesi çok yüksek. Ama Türkiye Süper Ligi de son 6 – 10 senede yükseldi. Sahada çok fark hissetmiyorum. Rakiplerimiz de çok iyi. Şimdi Beşiktaş’a karşı oynadık. Rebiç benim tarafta oynuyordu. Türkiye’de de son 5 – 10 senede kalite yükseldi çok fark hissetmiyorum"

"TRABZONSPOR İSTERSE DÜŞÜNÜRÜM"

"Trabzonspor'a kiralık olarak geldim. Kendimi Trabzonspor’a ait hissediyorum. Bu büyük bir kulüp. Burada olduğum için çok mutluyum. Tabiki Trabzonspor isterse, düşünüyorum tabiki."

"BJELİCA'YA MİNNETTARIM"

"Hocama minnettarım. Bana şans verdi, güvendiği için. Şu an iyi oynuyoruz, antrenmanlarda iyi çalışıyor, planlarımız iyi oluyor. Beşiktaş’a karşı iyi maç çıkardık. Böyle devam edip, böyle çalışmamız lazım."

"ÖNCEDEN FORVET OYNUYORDUM"

"Ben 2 seneden beri sağ bek oynuyorum. Önceden forvet oynuyordum. Shalke’de forvet oynuyordum. Her oyuncudan bir şey öğrenebilirsin. Larsen’den de antrenmanlarda bir şey öğrenebilirim. Bir oyuncu ismi söyleyemem, her oyuncudan bir şeyler öğrenmeye çalışıyorum."

"TAKIMA ADAPTE OLMAK ZOR OLMADI"

"Takıma yardığım ettiğim için çok mutluyum. Son 1 hafta, 2 haftadan beri çok iyi transferler yaptık. Ondan da iyi oynuyoruz. Çok iyi çalışıyoruz, aynı şekilde devam etmemiz lazım. İlk başta ağabeylerimi tanıyorum. Abdüş, Eren, Uğurcan ağabeyi milli takımdan tanıyordum. Benim için zor olmadı. Onlara minnettarım. Bana yardımcı oldular. Zor olmadı benim için."

"HAYALİM MİLLİ TAKIMDA OYNAMAK"

Her Türk oyuncunun hayali Milli Takımda oynamak. Benim için öyle. Ben yine çalışmaya başlayacağım. İnşallah bir gün sahaya da çıkarım. Daha önce yedekteydim. Benim hayalim de bir gün mili takım için oynamaktır.

"EN İYİ ANLAŞTIĞIM KİŞİ EDİN VİSCA"

Edin ağabey bana çok yardım ediyor. Sahanın içinde konuşuyoruz. Defansta da bana yardım ediyor. Edin ağabey ile çok iyi oynuyoruz. Tabiki Pepe de çok büyük oyuncu. Pepe ile antrenmanda da çok oynamadık. Ama tabiki onunla da oynamak çok büyük gurur olabilir.

"TRABZONSPOR TARAFTARI BAŞKA"

Ben Shalke’den geliyorum Shalke’nin de taraftarı çok büyük taraftar. Belik de Almanya’nın 1 numarası. Ama Trabzonspor’un taraftarı başka.. Onlar biz çok seviyor, bizde onları seviyor saygısı duyuyoruz. Trabzonspor onlarsız olmaz. Onlar bizim için çok önemli, inşallah böyle devam ederiz.

"ÖNCEDEN FORVET OYNUYORDUM"

Ben 2 sene önce sağ bek oldum. Önceden forvet oynuyordum. Shalke’de 7 – 8 sene forvet oynuyordum. Şu an sağ bek oynamayı seviyorum. İyi gidiyor şu an. Eminim başka pozisyonlarda oynayabilirim. Ama şu an hoca beni nereye koyarsa orada oynayıp, orada çalışıp, takıma yardım etmeye devam edeceğim. 
Memleket 50 numara. Nevşehir’liyim ben…

"EN YAKIN ARKADAŞLARIM TRABZONSPORLU"

Benim Almanya’da en iyi arkadaşlarım Trabzonludur. Ondan dolayı Trabzon’u önceden tanıyordum. Trabzon şehrini seviyorum. Ben sakini severim. İstanbul zor oldu. Ailem de seviyor burayı. İnşallah buraya gelmek ve kalmak isityorlar. Burada futbol ve hayat benim için Elhamdülillah çok güzel.

"ÇOK ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİM"

Çoğu oyuncu Türkiye’ye gelince bence çalışmayı bırakıyorlar. Çok devamlı çalışmıyorlar. Bende geldim ve çok çalışmaya devam ettim. Bunu da yapmaya devam edeceğim. Çalışmazsın hiçbir yerde olmaz. Bu hangi ülkede olursan ol, çalışmazsan olmaz. 
Her oyuncu daha iyi olabilir. Daha genç oyuncuyum. Hata yapınca hocalarım bana şans veriyor ve öğretiyorlar. Genç oyuncuyum, ancak hatalarım da var. Trabzonspor’da defans oynuyorum, ancak hücuma da katkı vermek istiyorum. Onu da öğrenmek istiyorum.