Ünlü şarkıcı Melek Mosso, İran’da yaşanan olaylara sessiz kalmadı. Mahsa Amini protestolarına sahnede saçlarını keserek destek verdi.

MAHSA AMİNİ PROTESTOLARINA MELEK MOSSO'DAN DESTEK

İran'da rejim güçleri tarafından öldürülen 22 yaşındaki Mahsa Amini, tüm dünyada büyük yankı uyandıran protestoların ateşini harladı. Türkiye'deki sanatçılar da İran halkının protestolarına kendi yöntemleriyle destek vermeye devam ediyor. Melek Mosso da sahneye çıktı ve saçlarını keserek bu eyleme desteğini gösterdi.

Harbiye Açık Hava konserinde binlerce hayranına unutulmaz bir akşam yaşatan ünlü şarkıcı, sahnede İranlı kadınlara verdiği destekle alkış topladı. Her konserinde kadın haklarından bahseden ve hemcinslerini destekleyen Melek Mosso, bu kez Mahsa Amini için ayaktaydı. Sahneye Gel Desem de Gelme şarkısını seslendirmesi için İranlı şarkıcı Aras İdol'ü davet etti.

İran’da Mahsa Amini’nin rejim güçleri tarafından katledilmesi ile başlayan protestolar hakkında konuşan başarılı sanatçı, sahnede İranlı sanatçı arkadaşıyla birlikte şarkısını seslendirdi. Daha sonra ise, "İranlı kız kardeşlerimin yanındayım" diyerek makası eline alıp saçlarından bir tutam kesti.

Editör: Didem Bektaş