Devlet memurlarının 2027 yılında alacakları fazla mesai ücretleri belli oldu.

2027 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi’ne göre, memurların saatlik fazla çalışma ücreti yaklaşık yüzde 20 artacak.

2026 yılında 16 lira 55 kuruş olan saatlik fazla mesai ücreti, 1 Ocak 2027 itibarıyla 19 lira 85 kuruşa yükselecek.

SAATLİK ÜCRET 19,85 LİRAYA ÇIKACAK

Yeni düzenlemeye göre kamu personelinin standart saatlik fazla mesai ücreti 19 lira 85 kuruş olacak.

Böylece 2026 yılında uygulanan 16 lira 55 kuruşluk tutarda yaklaşık yüzde 20 artış gerçekleşmiş olacak.

BAZI PERSONELE 21,15 LİRA ÖDENECEK

Bakanlıkların özel kalem müdürlüklerinde çalışan personel ile makam şoförlerine belirli saat sınırları kapsamında saat başına 21 lira 15 kuruş ödeme yapılacak.

Genel müdürlüklerin merkez teşkilatlarında görev yapan şoförler de bu kapsamda yer alacak.

Belirli üst düzey yöneticiler, valiler, rektörler ve belediye başkanlarıyla birlikte görev yapan bazı personele de saat başına 21 lira 15 kuruş fazla mesai ücreti ödenecek.

YURT PERSONELİNE 19,85 LİRA

Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü ile üniversitelere bağlı yurtlarda görev yapan ve fazla çalışmalarının karşılığında izin kullanma imkanı bulunmayan personele de ayda 90 saati aşmamak üzere saat başına 19 lira 85 kuruş ödeme yapılacak.

EN YÜKSEK ÜCRET 33,85 LİRA OLACAK

Mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarında görev yapan belirli Milli Eğitim Bakanlığı idari personeli için saatlik fazla mesai ücreti 33 lira 85 kuruş olarak uygulanacak.

Benzine 5,65 TL İndirim Bekleniyor
Benzine 5,65 TL İndirim Bekleniyor
İçeriği Görüntüle

Bu personele ayda 100 saati geçmemek üzere fazla çalışma karşılığı ödeme yapılacak.

YURT İÇİ GÜNDELİKLER DE ARTIYOR

2027 yılı için yurt içi gündelik tutarlarında da artış yapılacak.

TBMM Başkanı ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı’na ödenecek gündelik 925 liradan 1260 liraya çıkacak.

Bakanlar ve bazı üst düzey kamu görevlileri için uygulanan 900 liralık gündelik ise 1230 liraya yükselecek.