İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener bugün emekliler ve emekli maaşlarıyla ilgili sert çıkış yaptı. Meral Akşener'in sözleri gündeme bomba gibi düştü. Türkiye genelinde esnaf ziyaretlerinin ikinci turunu gerçekleştiren Meral Akşener, bugün esnaf ziyareti için gittiği Aksaray'da vatandaşlara seslendi. 20 Ocak 2020 tarihinden itibaren her ili her ilçeyi her dükkanı gezen Akşener burada belirli başlı amaçlarım var.. Çok uzun zamandır sizin dertlerinizin konuşulmadığı ve buna istinaden de siyasetçilerin birbirine laf çarpıttığından dolayı sizin dertlerinizin gündeme gelmediği her birinizin de bu nedenle çırak olduğu bir sistem var bu ülkede dedi.

Akşener: Siz Olmazsanız, Siyaset Olmaz! 

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener Aksaray ziyaretinde esnaf vatandaşlarla bir araya geldi. Akşener'in sözleri gündeme bomba gibi düştü. Meral Akşener: 

"Esnaf için müşterisi velinimet olduğundan o dükkânlara girdim. İstedim ki o dükkânların içindeki müşteriye saygı görülsün. Hem de o dükkânların içinde, bu gece ne pişireceğini düşünen ev kadının çilesi görülsün. 92 puanla atanamayan gencin ağlaması görülsün. Bağıra bağıra ağlayan annesinin sesi duyulsun. ‘Ben 92 puan aldım. Yanımdaki arkadaşımın ayısı-dayısı vardı. 58 puanla atandı’ deyip intiharın eşiğine gelmiş, o gencin acısı görülsün. 

Dün Nevşehir'de, bir gün önce Niğde'de bugün de Aksaray'dayım. İç Anadolu Bölgesi'nde hepinizin derdi suyun kaybolması, elektrik pompasıyla su çıkarılarak sulama yapılıyor. 113 bin liralık elektrik faturası gördüm. Dolayısıyla 60 bin liralık ve 53 bin liralık fatura gördüm. Yahu 3 ayda 180 bin lira ödemek zorunda kalan bir çiftçinin malından elinde ne kadar para kalabilir. Bunun içine bir de mazotu, ilacı, gübreyi koyun, geriye ne kalır? Şimdi Türkiye'de bir harami düzen var. Kim ne derse desin, 5 maaş alan danışman var mı bu ülkede? 10-15 maş alan var mı? Var… Şimdi sen susuzluk derdi çekerken 15 maaş alıp cebine koyan, yan gelip yatan danışmanlar varsa bunun adı harami düzendir. Dolayısıyla bütün bunları konuşturmamak şuculuk buculuk üzerinden herkesi birbirine kırdıran o dili reddediyoruz. O yün yumaklarını ayaklarınıza dolaştırmaya çalışanları reddediyorum.” dedi.