Far sistemi, bir aracın en önemli bileşenlerinden biridir. Aracın sol ve sağ taraflarında ve ön ve arka alanlarda bulunan farlar, genel sürüş güvenliği ve konforu sağlar. Dış ortamı aydınlatın. Farların bulunduğu sol ve sağ alanlarda alternatif kullanım için de sinyaller bulunuyor. Farlar yolu aydınlatma ve sinyal verme görevini üstlenirken, aracın arka kısmında yer alan farlar ise frenleme sırasında diğer sürücülere bilgi veriyor. Bu nedenle güvenli sürüş ve seyahat için araç farları sık sık kontrol edilmeli, gerekirse onarılmalı veya değiştirilmelidir. Standart far sisteminin yanı sıra sektörde çok çeşitli far çeşitleri ve modelleri bulunmaktadır. Bunlardan biri olan Mercedes far son yıllarda hızla gelişerek dikkatleri üzerine çekmeye başladı.

Mercedes Far Ne İşe Yarar?

Günümüzde Mercedes çıkma far sistemlerinde yanıcı madde bulunmamaktadır. Farlar, içerideki iki elektrot arasında iletilen ksenon gazı ile aydınlatılıyor. Bu farlar çok yüksek kv değerine sahiptir ve genellikle beyaz renktedir. Yaklaşık 25 kv da ateşlenen ksenon gazı bir cam ampulde bulunur. Bu ampuller diğer ampullere göre 3 kat daha fazla ışık yayar. Yaygın bir yanılgıya rağmen bu farlar standart farlara göre daha net bir görüş sağlayarak sürücüye kullanımda büyük rahatlık sağlıyor. Aynı zamanda standart farlardan daha güvenlidirler.

Far sistemleri araç ve trafik güvenliğinin sağlanmasında oldukça önemlidir. Aracınızdaki keyfinizi ve güvenliğinizi artırmak için dilediğiniz far sistemi bileşenleri ve teknolojilerini kullanabilirsiniz. Gündüz veya gece daha güvenli ve rahat kullanabileceğiniz Mercedes farları tercih edebilirsiniz. Yüksek görünürlük sağlayan bu yeni far sistemi yaygın olarak kullanılmaktadır.

Mercedes Far Sistemleri

Mercedes ikinci el far ürünlerinin renkleri dikkat çekiyor. Binlerce farklı renk ve modülde bulunan bu farları takım olarak satın alabilir ve aracınıza kolaylıkla monte edebilirsiniz. Tabii günümüzde bunlar arasında en önemli özelliği sürücüye sunduğu sürüş kolaylığı konforu sağlar. Standart far sisteminden farklı olarak bu sisteme sahip farlarda özel bir lens sistemi bulunmaktadır. Bu lens sayesinde ışığın yüzeyde dağılması engellenmektedir böylelikle belirli bir noktada toplanmaktadır. Bu daha net ve sağlıklı bir bakış açısı sağlar. Bu yeni nesil farlar, sürüş kolaylığının yanı sıra aracınıza benzersiz bir görünüm katar. Standart modelden daha iyi görünen orijinal Mercedes farlar son yıllarda ön plana çıkmaktadır. https://www.otocikmafar.net/ sitesinden hizmetler alabilirsiniz.

Editör: Kadir FIRAT