Lionel Messi ve Cristiano Ronaldo arasındaki tatlı rekabet futbol dünyasında ayrı bir yerde. Türkiye’deki depremzedeler için Messi’nin yüklü bağışına karşın Ronaldo’nun sessiz kalması ise apayrı bir konu.

Portekizli dünyaca ünlü futbolcu Cristiano Ronaldo, Türkiye'de yaşanan deprem felaketi ile ilgili sosyal medya hesabından tek bir kare bile paylaşmadı. Arjantinli yıldız futbolcu Lionel Messi ise depremin ilk gününden itibaren maddi manevi Türkiye'nin yanında oldu. İki ünlü futbolcu arasındaki rekabet, insanlık boyutunda bambaşka bir yere taşındı. Ronaldo'nun depremzedeler için bağış yapmaması veya herhangi bir destek vermemesi, Türkiye'deki Ronaldo hayranlarını yıktı. Sosyal medyada gelen mesajlara bakılırsa, artık Ronaldocular da Messici oldu...

MESSİ’DEN 3,5 MİLYAR TL’LİK BAĞIŞ

Kahramanmaraş merkezli iki büyük deprem sonrası, Türkiye'ye tüm dünyadan yardım eli uzanıyor. Sporculardan gelen bağış ve yardımlar yüreklere bir nebze su serpiyor. Bu süreçte Türkiye için en büyük yardım Messi'den geldi.

Lionel Messi, depremzedeler için AHBAP Derneği'ne tam 3,5 Milyar Euro bağış yaptı. Yaklaşık 70 milyar TL'ye denk gelen bu dev destek sonrası, gözler Ronaldo'ya çevrilmişti. Ancak Cristiano Ronaldo sosyal medyadan bile paylaşımda bulunmadı.

Messi ve eşi Antonella bağışla kalmayıp, sosyal medyadan paylaştıkları deprem bölgesi görselleriyle tüm sevenlerinden depremzedeler için maddi destekte bulunmalarını istedi.

RONALDO’DAN SES YOK

Merih Demiral sosyal medya hesabından imzalı Ronaldo formasını açık artırmaya çıkardı. Ronaldo ise depremzedeler ile alakalı hiçbir paylaşımda bulunmazken, sessizliğini koruması Türk hayranlarını üzdü.

Editör: Didem Bektaş