Metabolizmayı hızlandıran bitki çayları hangileridir? İşte, yağ yaktıran ve kilo vermeye yardımcı 4 bitki çayı…

Bitki çaylarının sağlığa faydaları çoktur. Vücudun nem dengesini düzenler, toksinlerin atılmasını sağlar ve yağ yakma sürecini hızlandırır. Metabolizmayı hızlandıran bitki çayları arasında dört tanesi öne çıkıyor. Bu çayları diyetinize ekleyerek kilo verme sürecinizi destekleyebilirsiniz. İşte, yağları kolayca parçalayabilen bitki çayları…

YEŞİL ÇAY

Yeşil çay pek çok faydaya sahiptir. Kateşinler içerdiğinden, metabolizmayı hızlandırır, yağ hücrelerinin karaciğer ve organlara salınımını kontrol eder. Alınan enerjiyi yağa dönüştürmez ve bu yağları parçalar. Düzenli spor ve diyet yapan kişiler günde bir iki fincan yeşil çay tüketerek göbek yağlarından kurtulabilir. Yeşil çay tüketerek günde 75 ila 100 kalori yakılabilir.

Bunun için şekersiz organik yeşil çay yapraklarını sıcak suda demlemeniz ve isteğe göre limon, tarçın, bal ile tatlandırarak içmeniz önerilir.

OOLONG ÇAYI

Geleneksel Çin çaylarından Oolong çayının da metabolizmayı hızlandırıcı özelliklere sahip olduğu kanıtlanmıştır. Yeşil çay gibi, oolong da vücudun yağları metabolize etmesine yardımcı olan kateşinlerle doludur. Oolong çayı tüketenler %4’e kadar daha fazla kalori yakabilir. Bu çay aynı zamanda uyku kalitesini artırır ve stresi azaltır. Böylece sindirimi ve metabolizma hızını da geliştirerek kilo vermeye katkı sağlar.

PU ERH ÇAYI

Pu-erh çayının adaptojenik otlar içerdiği bilinmektedir ve vücudun yağları metabolize etmesine yardımcı olan Çin usulü bir bitkiden yapılır. Pu-erh çayındaki antioksidanlar ve polifenoller sindirime yardımcı olabilir ve kafeinin vücut yağının gelişimini yavaşlatmaya yardımcı olabilecek yağ asitlerinin sentezini baskıladığı gösterilmiştir.

BEYAZ ÇAY

Beyaz çay, yeşil çaya benzer antioksidanlara sahiptir ve metabolizmayı ekstra olarak %4-5 oranında hızlandırabilir. Yani, günde fazladan 70-100 kalori yakmaya yardımcı olabilir.

Sağlıklı bir yaşam yolculuğu için diyet, egzersiz ve destekleyici takviyelerle dengeli bir plan oluşturulmalıdır.

Editör: Didem Bektaş