Akıllı cep telefonları hayatımızın bir parçası haline geldi. Öyle ki günün çoğunluğunu akıllı cihazlarımızla geçiriyoruz. Bu sebepten dolayı da hemen herkesin İnternet paketi mevcut. Kullanıcılardan gelen şikayetler doğrultusunda '' telefonum WiFi ye bağlı iken İnternet hızlı ama mobil veriye geçtiğimde İnternet yavaşlıyor'' sorusuna çözüm aramak için Huawei kaynaklarından yararlandı.

MOBİL VERİ NEDEN YAVAŞ?

İnternet erişim hızı, 4G > 3G > 2G sırasıyla hareket ettiğinde düşer. Telefonunuzun hangi türde mobil veri kullandığını kontrol edin. Ayrıca internet erişimi hızı operatörler arasında da farklılık gösterir.

İnternet erişim hızı telefonun kullanıldığı ortamla da ilişkilidir. Ağ ortamı iyi değilse (yüksek hızlı trenler gibi kapalı alanlarda) ağ hızı düşük olabilir. Telefonunuzun hızını aynı ağ standardı altındaki ve aynı yerdeki bir başka telefonunkiyle karşılaştırarak internet erişim hızının normal olup olmadığını kontrol edin.

Erişilen web sayfasının boyutu daha uzun bir yükleme gerektirecek kadar büyük olduğu için sorun meydana gelebilir.

Erişilen web sayfasının sunucusu normal olmadığında sorun meydana gelebilir.

Ayrıca güç tasarrufu modu da internet erişiminin yavaş olduğu hissine yol açabilir.

İNTERNETİ HIZLANDIRMAK İÇİN NE YAPILABİLİR?

Telefon Yöneticisi‘ne dokunun ve uygun bir güç tasarrufu modu seçin.

Arka planda internete erişmekte olan uygulamaları kontrol edin ve kapatın.

İnternet erişim hızı düşük olan uygulamaları kapatıp yeniden açın veya uygulamaları silip ardından tekrar yükleyin.

Mobil veriyi devre dışı bırakın ve ardından tekrar etkinleştirin. Uçak modunu etkinleştirin ve ardından devre dışı bırakın.

Kısayollar panelini açmak için ekranın üst kısmını aşağı kaydırın, Mobil veriler simgesine basılı tutarak Mobil ağ ayarlar ekranına girip Erişim Noktası Adları öğesine dokunun. Ardından sağ üst köşedeki  simgesine dokunun ve Varsayılana sıfırla öğesini seçin.

Bir IPv6 adresi (örneğin, fe80::8213:82ff:fef1:29cd) olup olmadığını kontrol etmek için Ayarlar > Telefon hakkında > Durum > IP adresi menüsüne gidin. Varsa aşağıdaki işlemleri gerçekleştirin: Kısayollar panelini açmak için ekranın üst kısmını aşağı kaydırın, Mobil veriler simgesine basılı tutarak Mobil ağ ayarlar ekranına girip Erişim Noktası Adları öğesine dokunun. Ardından varsayılan erişim noktasını seçin, APN protokolü ve APN dolaşım protokolü öğelerini IPv4 olarak ayarlayın ve ayarları kaydedin.

Telefonunuzu yeniden başlatın veya sistemini en son sürüme güncelleyin.