MUŞ’TA KORKUTAN DEPREM MEYDANA GELDİ
Muş’un Bulanık ilçesinde akşam saatlerinde meydana gelen deprem, bölgede kısa süreli endişeye neden oldu. Saat 19.48’de kaydedilen sarsıntı, çevre illerde de hissedildi.
Depremin hissedilmesiyle birlikte vatandaşlar kısa süreli panik yaşarken, bazı kişiler tedbir amaçlı evlerinden dışarı çıktı.
DEPREMİN BÜYÜKLÜĞÜ VE DERİNLİĞİ AÇIKLANDI
AFAD tarafından paylaşılan verilere göre depremin büyüklüğü 4.1 olarak ölçüldü. Sarsıntının yerin yaklaşık 15,56 kilometre derinliğinde meydana geldiği bildirildi.
Uzmanlar, bu büyüklükteki depremlerin genellikle kısa süreli hissedildiğini ve büyük hasara yol açma ihtimalinin düşük olduğunu belirtiyor.
ÇEVRE İLLERDE DE HİSSEDİLDİ
Muş Bulanık merkezli deprem, çevre il ve ilçelerde de hissedildi. Özellikle yakın yerleşim bölgelerinde yaşayan vatandaşlar sarsıntıyı net şekilde fark etti.
Yetkililer, deprem sonrası olumsuz bir ihbarın bulunmadığını ve gelişmelerin takip edildiğini açıkladı.




