Fenerbahçe’nin Alanyaspor ile oynadığı karşılaşmanın 19. Dakikasında Bright Osayi-Samuel’in Yusuf’a yaptığı hareketin net kırmızı kart olduğu gözlenirken, hakem Mete Kalkavan’ın elini önce kırmızı karta getirerek sonrasında sarı kart vermesi tepkilere neden oldu.

VAR’ın da devreye girmediği pozisyonda tepkiler çığ gibi büyürken, MHK Başkanı Lale Orta’nın Fenerbahçe’nin avukatlığına soyunması tepkilerin çoğalmasına neden oldu.

MUSTAFA HACIKERİMOĞLU’NUN TFF’DE NEDEN İSTENMEDİĞİ ORTAYA ÇIKIYOR

Trabzonspor Kulübü Divan Başkanı Ali Sürmen yaşanan süreç ile alakalı olarak,”Süper Lig’de şampiyonlukta iddialı takım yetkililerinin MHK hakkında söyledikleri ağır sözleri duydukça, TFF yönetimine girmemesi yönünde kulis yapılan sayın Mustafa Hacıkerimoğlu’ndan sonra hakemlerin nasıl adalet duygusundan uzaklaştığına şahit oluyoruz.” İfadelerini kullandı.

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç,”Şikeci takım Fenerbahçe, Alanya’da bir kez daha şikeyi sahaya yansıtıyor. Bu sene Fenerasyon senesi. Düzeneği hazırlamışlar. Federasyon seçimlerinde demekki dik durmamız gerekiyormuş. 2010-2011 şampiyonu Trabzonspor” İfadelerini kullandı.

Gazeteci Hasan Al, “Türk futbolu Mustafa Hacıkerimoğlu’nun arkasında durabilseydi bunlar yaşanmazdı. Benim için Trabzonspor siyaset üstüdür. Farklı düşüncede olsam da doğruyu takdir etmesini bilirim. Ahmet Metin Genç, şike sürecinde Trabzon’un en dik duran siyasetçisidir. Alkışlar Genç’e…” dedi.