NASA, Dünya Benzeri Bir Gezegen Keşfetti

Abone Ol

Dünya'ya benzeyen garip bir gezegenin keşfedildiği duyuruldu...

ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), ilginç bir keşifle haberlere konu oldu. TOI-1231b adı verilen yeni gezegenin Dünya ile benzer özellikler taşıdığı bildirildi. Çalışmaları New Mexico Üniversitesi ile ortaklaşa yapıldı.

Yeni keşfedilen gezegende 1 yıl sadece 24 gün sürüyor. Boyutları Neptün'e benzeyen gezegen, kırmızı cüce yıldızın yörüngesinde dönüyor.

Yörüngesinde olduğu yıldıza, Dünya'nın güneşe olan uzaklığından 8 kat daha yakın olduğu açıklandı. Gezegenin sıcaklığı Dünya'ya çok benziyor.

Şu ana dek keşfedilen en küçük ve en doğuk ötegezegenlerden biri olan TOI 1231b’nin düşük yoğunluğu, kayalık bir gezegen olmaktan ziyade önemli bir atmosferle çevrili olduğunu gösteriyor. Bilim insanları gezegeni garip olarak nitelendirirken, atmosferinde su ve bulutlar olabileceğini açıkladılar.

{ "vars": { "account": "G-39SSKFJRW0" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } } { "vars": { "account": "G-JV1786CP4L" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }