Bjelica, “Bu sıcak karışlama için herkese teşekkür ediyorum. Yoğun 2 gün geçirdik. Geldiğimizde çok fazla zamanımız yoktu. Şehre inme fırsatı, orada taraftarla, oyuncularla tanışma fırsatı buldum. Bugün bakalım maçta neler olacak. Hep beraber göreceğiz” dedi. 

Avrupa’da farklı tekliflerde vardı ancak Trabzonspor’u tercih etme sebebi ile ilgili olarak Bjelica, “Doğrusunu söylemek gerekirse 7,5 ayda bir çok takımdan teklif aldım. Ancak. Bana net şekilde gelen ikna eden, gelceğe dair planlarına anlatan Trabzonspor oldu. Tabiki bir çok konuştuğum kulüp oldu. Ama Trabzonspor’u tercih etme sebeplerimden biri İstanbul’da ki büyük takımlardan sonra çok büyük başarılara imza atmış ve Türkiye’nin büyük takımlarından birtanesi. Ne kadar büyük taraftara sahip olduğunu biliyorsunuz” dedi. 
 

Takımda çok sayıda eksik futbolcu olması ve takımda çok sayıda eksik bulunması ile alakalı olarak gelen soruya cevap veren Nenad Bjelica,"Aslında geçmiş zaman hakkında çok fazla konuşan biri değilim. Bizim çok kaliteli bir oyuncu grubumuz var. Bugün 20 hazır oyuncu ile buraya geldik ve en iyisini yapmak için buradayız." İfadelerini kullandı.