Devletin öğrencilere sağladığı ekonomik katkı nasıl talep edilir? Öğrenci Mali Yardım Başvuru Formu, Öğrenci Mali Yardım soruları hakkında detaylı bilgi vermeye çalışacağım. SED, Kaymakamlık, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından yürütülen ekonomik yardım ve öğrenci desteğinden yararlanma koşulları ile ilgili yazımızı okuyabilirsiniz.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da öğrencilere yönelik ekonomik yardım talepleri devam ediyor. Sosyal Yardımlaşma Vakfı'ndan koşullu eğitim yardımı kızlar için 75 TL, erkekler için 50 TL olarak ödenmektedir. Ayrıca yetim ve yetimlere 150 TL şartlı eğitim yardımı yapılıyor.

Devleti ödemeleri olarak devletin öğrencilere sağladığı maddi yardımlar 2023 yılında KYK Burs Yardımı, Şartlı Eğitim Yardımı, Kırtasiye Yardımı ve Eğitim Bursları gibi pek çok yardım sağlıyor. Çocuğu okula giden ailelere destek olmak için yapılan yardımlar, ilkokul, ortaokul, lise ve üniversite öğrencilerine yapılıyor. Eğitim yardımı başvurusu olarak adlandırılan öğrencilere verilen maddi yardım nasıl alınır? Okuyan bir çocuk için nasıl maddi yardım talep edilir?

Öğrenci Yardımları Nelerdir?

Dezavantajlı ekonomik durumdaki insanlara verdiği eğitim desteğidir. Öğrencilere verilen nakdi yardım aylık veya 2 ayda bir ödenir. Devlet tarafından sağlanan devlet ödemeleri Kırtasiye Yardımı, Şartlı Eğitim Yardımı, Barınma Yardımı, Giyim Yardımı, Kitap Yardımı ve Barınma Yardımı olarak verilmektedir.

Devlet tarafından verilen okul yardımı;

·         Eğitim materyali yardımı

·         Öğle yemeği için yardım

·         Ders kitaplarıyla ilgili ücretsiz yardım

·         Yardım masası

·         Şartlı Eğitim Yardımı

·         Mali Yardım

·         Yurt yardımı

·         Giyim yardımı

Öğrenci Yardımı Başvurusu Nasıl Yapılır?

Devlet binalarına hizmet veren Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığıyla yapılan yardımlardan yararlanabilmek için ailelerin şahsen başvurmaları gerekmektedir. Aile, nüfus cüzdanı ile okul yardımı talep etmesi halinde, öğrenciye nakdi yardım alabilmek için belirledikleri ilçe veya ilçenin Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına aşağıdaki belgeleri getirmeleri gerekmektedir.

·         Siz ve öğrenciler için kimlik kartları

·         Sağlık Raporu

·         Öğrenci sertifikası

·         Evde yaşayan tüm insanların kimlik bilgilerinin fotokopisi

·         Yoksulluk belgesi

·         Ev kiralık ise kira sözleşmesinin fotokopisi

Yukarıdaki belgelerle başvurmanız halinde başvuruları uygun bulunanlara verilen eğitim yardımı 1 yıl boyunca her ay PTT şubelerinden çekilir.

Öğrenci Yardımı başvurusu için https://www.devletodemeleri.com ziyaret ederek detaylı başvuruya ulaşabilirsiniz

Editör: Gökhan Gökmen