TFF Tahkim Kurulu, 3 Nisan 2024 tarihli toplantısında, Trabzonspor'a taraftarlarının neden olduğu saha olayları sebebiyle verilen cezaları kısmen onayladı.

Karara göre, Trabzonspor'un taraftarlarının saha olayları nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın (FDT) 52/2. maddesi uyarınca önce verilen 6 resmi müsabakayı kendi sahasında seyircisiz oynama cezası ve 3 milyon TL para cezası, yapılan itiraz sonucunda kaldırıldı. Yerine olayın oluş biçimi, başlangıcı, gelişimi ve sonlanışı dikkate alınarak 4 resmi müsabakayı kendi sahasında seyircisiz oynama ve 448 bin TL para cezası olarak belirlendi.

Bununla birlikte, saha olaylarına karışan taraftarların elektronik bilet kartlarının bloke edilmesi ve bir sonraki ev sahibi kulüp olduğu müsabakaya girişlerinin engellenmesi kararı ise oybirliğiyle onandı. Bu karar, özellikle Batı Alt VIP Platinum C, Socios.Com Tra Fan Token Doğu Alt Tribünü ve Kuzey Kale Arkası Kuzey Alt J numaralı bloklardaki seyircileri etkileyecek.

Trabzonspor'un Samsunspor Maçı Hazırlıkları Başladı Trabzonspor'un Samsunspor Maçı Hazırlıkları Başladı

İndirime giden cezalar, Trabzonspor'un sezonun geri kalanında ligde kendi sahasında yapacağı 4 iç saha maçını doğrudan etkileyecek. Bordo-mavililer, bu süreçte EMS Yapı Sivasspor, Gaziantep Futbol Kulübü, İstanbulspor ve MKE Ankaragücü ile karşı karşıya gelecek.

Türkiye Futbol Federasyonu'nun futbol disiplin talimatında yer alan "Seyircisiz oynama cezaları kendi kategorisinde uygulanır" maddesi gereğince, ceza sadece Trendyol Süper Lig maçlarını kapsayacak. Bu durum, Trabzonspor taraftarlarının, Ziraat Türkiye Kupası yarı finalinde VavaCars Fatih Karagümrük ile oynanacak maçta tribünde yer almasına olanak tanıyacak.

Cezanın indirilmesi durumunda Trabzonspor'un önümüzdeki sezona taraftarlarıyla birlikte başlayabilmesi için önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Öte yandan, Fenerbahçe'ye verilen cezalarda değişikliğe gidilmemesi bekleniyor.