Trabzonspor başkanı Ertuğrul Doğan, sahadan çekilen İstanbulspor karşılaşması sonrasında ilk açıklamasını yaptı.

Kupa Golcüsü Fountas Kupa Golcüsü Fountas

Doğan canlı yayında şu ifadeleri kullandı:

Maçın öncesinde İstanbulspor yönetimi bizi misafir etti. Zaten Ecmel Bey Trabzonlu. Maçtan önce ve esnasında bizi çok güzel ağırladılar.

O da bugünkü maçla alakalı olduğunu çok düşünmüyorum. Ecmel Bey’in şahsıma da yönetime de defalarca bildirdiği hakemlerle ilgili problemler vardı. Kendisinin bize karşı kaba bir tavrı yoktu.

O da sizle alakalı değil ama bunları artık kaldıramıyorum deyip böyle bir karar aldı. Saygıyla karşılamaktan başka yapabileceğim bir şey yok.

Maçtan sonra bize teşekkürlerini ilettiler. Hakemlerimizi ede orada tebrik ettiler. Yanına gittim. İkna etmeye çalıştım ama kararlıydı. Haklı olduğu şeyler vardı. Çok konuşulacak bir durum değil.

Maalesef yumruk olayı da kimsenin görmek istemediği bir durumdu. Kulüpler birliğinde daha önce söyledim. Faruk beyi bu duruma getiren durumun da incelenmesi lazım. O da böyle bir insan değil. Ne olursa olsun yapılan hareketin izahı olamaz. Zaten tüm kulüpler de kendisi de yanlış olduğunu açıkladı. Ama yaşanan şeyler bu duruma getirdi.

Bu saatten sonra hep beraber oturup ciddi olarak konuşulması gereken konu. Ana operasyonu federasyonun yapması gerekiyor. Biz de oraya bağlıyız. Diyeceğim çok şey var. İyice ortamın gerilmesini istemiyorum. Federasyonun gerekli şeyleri yapabileceğine inanmıyorum.

Türk futbolunda buna benzer çok olaylar yaşandı. Bu dönem gibi hiç buna benzer olaylar hatırlamıyorum.

Ecmel Bey’in çok ciddi sıkıntıları var. Onun adına bazı şeyleri söylemem yanlış olur. Kendisi de bir açıklama planlıyordur. İnsanlar arıyor, soruyorlar. Asla iki takım arasında herhangi bir sıkıntı olmadı. Bizi o duruma rağmen yola koydular. Onlara teşekkür ederim. Maç içerisindeki karar İstanbulspor’un kendi kararı. O konuda yorum yapmak istemiyorum.