OnePlus 11R modelinin HD görüntüleri ve özellikleri paylaşıldı. 7 Şubat'ta tanıtılacak olan cihazın uyarı kaydırıcısı ile geleceği onaylandı. OnePlus 11R, diğer adıyla OnePlus Ace 2'nin (Çin'de) 7 Şubat'ta dünya çapında piyasaya sürülmesi bekleniyor. OnePlus Ace 2 aynı gün Çin'de piyasaya sürüleceği için cihazın markası büyük olasılıkla yeniden adlandırılacak. Lansman öncesinde cihazla ilgili pek çok detay ya resmi olarak doğrulandı ya da söylenti olarak ortaya çıktı.

OnePlus Ace 2 adıyla Türkiye pazarına girmesi beklenen OnePlus 11R’nin görselleri renk seçeneklerini ortaya çıkardı. Görüntüler, OnePlus 11R'nin arka panelinin amiral gemisi OnePlus 11'inkine benzediğini doğruluyor. Kamera modülünün ortasındaki eksik Hasselblad markası gibi, aslında daha temiz görünmesini sağlayan bazı küçük değişiklikler var. Öte yandan ekran, ortasında bir delik bulunan kavisli bir panel olduğu için oldukça farklı.

Cihazın sol tarafında ses düğmesi bulunurken, sağ tarafında güç düğmesi ve fan favori uyarı kaydırıcısı bulunur. Yakın zamanda paylaşılan bir OnePlus Ace 2 teaser'ında marka, müşterilerin Alert kaydırıcısını kullanarak sessiz, zil ve titreşim modları arasında hızla geçiş yapabileceğini ortaya koydu.

Cihaz, biri Galaktik Gümüş olarak adlandırılacak iki renk seçeneğine sahip olacak. Siyah renkli modelin pazarlama adı ise henüz bilinmiyor. Cihaz geçtiğimiz günlerde AnTuTu kıyaslamasında da (OnePlus Ace 2 olarak) yer aldı ve 1.149.494 puan almayı başardı. OnePlus 11R'den neler bekleyebileceğimize bir göz atalım.

OnePlus 11R özellikleri

OnePlus, akıllı telefonun Snapdragon 8+ Gen 1 yonga setini barındıracağını onayladı. Son teknoloji ürünü Snapdragon 8 Gen 2 yonga seti ile karşılaştırıldığında, 8+ Gen 1, grafik performansı açısından yalnızca hafif bir dezavantaja sahip. OnePlus 11R'deki ekranın FHD+ çözünürlüğe ve 120Hz ekrana sahip 6,7 inç kavisli AMOLED panel olması bekleniyor.

Cihazda OIS'li 50MP ana kamera, 12MP ultra geniş lens ve fotoğrafçılık için 2MP makro kamera bulunabilir. Ön tarafta 16MP'lik bir selfie sensörü olabilir. Android 13 önceden yüklenmiş olarak gelebilir ve 100 W şarjı destekleyen 5.000 mAh pil içerebilir.

Editör: Didem Bektaş