OnePlus, 5 Aralık'ta yapılması planlanan OnePlus 12 lansman etkinliğini resmen duyurdu. OnePlus'ın Çin'deki başkanı Li Jie, OnePlus 12'yi 'on yılın amiral gemisi' olarak adlandırıyor. Ayrıca cesur bir iddiada da bulundu: OnePlus'ın yaklaşmakta olan amiral gemisi, ham güç açısından piyasadaki diğer tüm Snapdragon 8 Gen 3 destekli telefonları yenecek.

Google Pixel 8 serisi tanıtıldı: İşte fiyatı ve özellikleri Google Pixel 8 serisi tanıtıldı: İşte fiyatı ve özellikleri

Geliştirmeye bir yıldan fazla yatırım yaptıktan sonra ekip, sonunda cesur bir iddiada bulunacağından emin oldu

Bu iddia, Red Magic 9 Pro gibi özel donanım ve ayarlara sahip oyun canavarlarını düşündüğünüzde düşündürücü bir hale geliyor. Aslında gerçeği görmemiz gerekecek ama şimdilik iddiası bu.

Lansman etkinliğinin duyurulmasının ardından Li Jie, ürünle ilgili karışık hislerinden bahsetti. Ekibin, OnePlus 12'nin zamanının tüm diğer amiral gemilerini ham güçle geride bırakma yönündeki son derece iddialı hedefine dikkat çekti. Aynı zamanda bunu kamuoyuna açıklamaya asla cesaret edemediğini de belirtti. Bunun yerine ekip, telefonun çeşitli yönlerini ayarlamaya, cilalamaya ve optimize etmeye devam etti.

Tüm çalışmaların ardından Li Jie nihayet kendinden emin hissediyor ve OnePlus 12'nin hedefine ulaştığını paylaşmaktan gurur duyuyor.

Şüphesiz telefon, ekibe göre yaklaşan OnePlus amiral gemisi üzerinde yeni bir performans rekoru kıran Snapdragon 8 Gen 3 çipiyle birlikte geliyor. Telefon dünya standartlarında bir “2K Oryantal Ekran”a sahiptir. Ayrıca telefonun, ekranıyla sektörde 'daha önce görülmemiş' bir göz bakımı çözümü de getireceği bildiriliyor.

Marka, kameralar konusunda her zamanki gibi Hasselblad ile iş birliği yaptı. Telefonun ana kamerasının içinde bir Sony LYT-808 görüntü sensörü bulunuyor. Ayrıca Hasselblad tarafından hayata geçirilen “Yeni nesil süper ışık ve gölge görüntüleme sistemi” ile birlikte geliyor. Li Jie ayrıca şirketin sadece performans açısından değil, genel kullanıcı deneyimi açısından da diğer tüm amiral gemileriyle rekabet edebilmek için oldukça fazla zaman ve çaba harcadığını belirtiyor.