OxygenOS 14, Apple'ın Dynamic Island (Dinamik Ada) özelliğine çok benzer bir özellik getirdi. OnePlus'un akıllı telefonlar için sunduğu ara yüz güncellemesi Android 14 işletim sistemi tabanlıdır. İşte, güncellemenin getirdiği özellikler!

Android 14 tabanlı Oxygen OS 14 güncellemesi hangi OnePlus cihazlarına neler getirdi?

Android 14 henüz piyasaya sürülmedi. Ancak OnePlus, telefonlarına en son güncellemeyi getirmek için Google ile yarışan bu ekip. Pazartesi günü şirket, Android 14 tabanlı Oxygen OS 14'ü OnePlus 11 kullanıcılarına sundu.

OxygenOS 14 ara yüzünün en son sürümü Android 14'ü temel alıyor ve önemli bir kullanıcı arayüzü değişikliği getirmese de OnePlus kullanıcılarına getirdiği bir dizi benzersiz özellik var.

Kullanıcı arayüzünde büyük bir revizyon olmamasına rağmen, OxygenOS 14 ile OnePlus, OnePlus 11'i daha hızlı ve daha akıcı hale getiren bazı yeni yükseltmeler sundu.

OnePlus'ın duyurduğu temel özelliklerden bazıları, telefonunuzun donanım ve yazılımının birlikte daha verimli çalışmasını sağlamayı amaçlayan Trinity Engine'i içeriyor. Bunu CPU Vitalizasyonu, RAM Vitalizasyonu, ROM Vitalizasyonu, HyperBoost, HyperTouch ve HyperRendering gibi çeşitli özellikler aracılığıyla yapıyor.

Go Green AOD (Çevre dostu menü)

"Go Green AOD", kullanıcıları her gün çevre dostu ve sağlıklı seçimler yapmaya teşvik etmeyi amaçlayan bir özelliktir. Cihazınızda bilgileri gösteren özel bir ekran gibidir. Bu ekran, her gün kaç adım attığınıza ve fiziksel olarak ne kadar aktif olduğunuza bağlı olarak değişecektir.

İşte şu şekilde çalışıyor; attığınız adım sayısına bağlı olarak bu özel ekran, Dünya ile ilgili farklı animasyonlar gösterecek. Örneğin çok fazla adım atarsanız sağlıklı bir Dünya görüntüsü görebilirsiniz. Daha az adım atarsanız, bu daha az sağlıklı bir Dünya gösterebilir.

Bu ekranda ayrıca adım hedefinize ulaşmaya ne kadar yakın olduğunuzu gösteren bir ilerleme çubuğu da bulunur ve bu çubuk, yakındaki bir pazara gitmek yerine bu adımları atarak gerçek zamanlı olarak ne kadar CO2 tasarrufu yaptığınızı söyler. Gün boyunca ilerleme kaydettikçe bu ekrandaki renkler ve tasarımlar ne kadar iyi durumda olduğunuzu size bildirecek şekilde değişecektir.

Yeni Dosya Yuvası özelliği

"File Dock" özelliği, cihazınızdan bilgi toplamayı, düzenlemeyi ve paylaşmayı kolaylaştıran kullanışlı bir araç gibidir. İşte bir kullanım örneği: Telefonunuzu veya başka bir cihazı kullanıyorsunuz ve kaydetmek veya daha sonra kullanmak istediğiniz metin, resim, video veya web bağlantılarıyla karşılaşıyorsunuz.

Artık File Dock ile tek yapmanız gereken ekrana dokunup basılı tutmaktır ve mesajlar, web siteleri veya sosyal medya gibi farklı uygulamalardaki bu şeyleri File Dock adı verilen tek bir yerde seçip toplayabilirsiniz. İlginç veya yararlı bulduğunuz şeylerin dijital bir koleksiyonuna sahip olmak gibidir.

Fotoğraflar ve videolar için Akıllı Kesim

"Akıllı Kesme" özelliği, resimler ve videolar için sihirli bir araç gibidir. İçinde insanların veya evcil hayvanların olduğu bir fotoğrafa baktığınızda veya bir video izlerken belirli bir kişiye veya evcil hayvana odaklanmak istediğinizde bu özelliği kullanabilirsiniz.

Şöyle çalışıyor: Diyelim ki arkadaşlarınızla bir fotoğrafınız var ve fotoğrafta bir arkadaşınızı vurgulamak istiyorsunuz. O kişinin resmine basılı tutmanız yeterlidir; özellik, bu kişiyi otomatik olarak arka plandan kesecektir. Sanki onları fotoğraftan alıyormuş gibi.

Yeni Aquamorfik tasarım

OxygenOS 14, OxygenOS 13 ile aynı kullanıcı dostu tasarımı takip eder ve bu da kullanımı son derece kolaylaştırır. Ancak yükseltme, tüm kullanıcı deneyimini daha sorunsuz ve daha akıcı hale getiriyor. Yeni bir şey öğrenmenize gerek yok, sadece doğal olarak size yol gösterir. Telefonla etkileşim kurmanın yeni yollarını sunuyor, daha akıcı animasyonlar sağlıyor, yeni zil sesleri ve en azından benim kulaklarıma daha hoş gelen ses seçenekleri sunuyor.

Çoklu ekran bağlantısı 2.0

Multi-Screen Connect 2.0, ister iş ister eğlence amaçlı olsun, birden fazla ekranın birlikte kullanılmasını kolaylaştırır. Eğer bir OnePlus telefonunuz ve OxygenOS 14 yüklü bir tabletiniz varsa birbirlerine sorunsuz ve hızlı bir şekilde bağlanabilirler.

Bu, aralarında internet veya uygulamalar gibi şeyleri paylaşabileceğiniz ve aralarında kolayca geçiş yapabileceğiniz anlamına gelir. İşin güzel tarafı, eğer onları daha önce bağladıysanız, cihazlar birbirini hatırlayacak ve sizin hiçbir şey yapmanıza gerek kalmadan bağlanacaktır.

Gelişmiş güvenlik ve emniyet

OxygenOS 14'teki Güvenlik Merkezi telefonunuzun güvenlik görevlisi gibidir. Artık en son Android 14'ü temel alıyor ve telefonunuzun ne kadar güvenli olduğunu kolayca kontrol edebileceğiniz ve gizlilik ayarlarınızı kontrol edebileceğiniz yeni, basit bir ekrana sahip.

Verilerinize izinsiz erişmeye çalışan uygulamalar gibi herhangi bir güvenlik sorunu olup olmadığını size bildiren bir kontrol paneli gibidir. Bu şekilde verilerinize neler olduğunu bilirsiniz ve onları güvende tutmak için önlemler alabilirsiniz.