Trabzonspor, Trendyol Süper Lig'in 12. haftasında evinde konuk ettiği Konyaspor'u Onuachu'nun attığı gollerle 2-1 mağlup etti. Onuachu'nun akrep vuruşuyla kaydettiği gol, tüm dünyada büyük ilgi gördü ve şimdiden Puskas ödülü için aday gösterildi.

Trabzonspor, Şenol Güneş Spor Kompleksi'nde oynanan mücadelede 59. ve 85. dakikalarda Paul Onuachu'nun golleriyle sahadan galip ayrıldı. Konuk takım Konyaspor'un tek golünü ise 77. dakikada Andreasen attı. Bu galibiyetle Trabzonspor puanını 22'ye çıkartırken, Tümosan Konyaspor 10 puanda kaldı.

Mücadelede damga vuran an, Onuachu'nun 85. dakikada attığı gol oldu. Trezeguet'in ortasında topla buluşan Enis Destan, ceza sahası içinde kontrol ettiği topu üst çizgiye taşıdı. Destan'ın sırtı dönük şekilde açtığı ortaya bekletmeden yaptığı akrep vuruşuyla Onuachu, topu filelere gönderdi.

Trabzonspor ve Beşiktaş'ın Avrupa'da Muhtemel Rakipleri Trabzonspor ve Beşiktaş'ın Avrupa'da Muhtemel Rakipleri

Onuachu'nun bu muazzam golü sosyal medyada ve tüm dünyada geniş yankı uyandırdı. Gol, şimdiden Puskas ödülü için aday gösterilmeye başlandı.

Puskas ödülü nedir?

Puskas ödülü, FIFA tarafından her yıl verilen ve estetik, güzellik ve şıklık bakımından yılın en iyi golünü atan futbolcuya verilen bir ödüldür. Ödül, 1950'li ve 1960'lı yıllarda Real Madrid'de oynamış olan Macar futbolcu Ferenc Puskás'ın anısına verilmektedir. Adaylık kriterleri arasında topun kaleye girdiği noktanın sıradışı olması, maçın öneminin dikkate alınması ve golün rakip takımın hatalarından kaynaklanmaması gibi unsurlar bulunmaktadır. Ayrıca, ödülü kazanan futbolcunun daha önceden FIFA tarafından sabıkalı olmaması gerekmektedir.